Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hollyn: "Het is frustrerend dat iedereen zijn mening denkt te moeten geven"

29 november 2019 · Leestijd 3 min

Holly Marie Wilson deed in 2013 mee aan American Idol, maar vloog er voor de live finales uit. Haar talent viel op en al snel maakte ze muziek onder de vleugels van TobyMac. Daar begon haar reis als ‘Hollyn’ in de christelijke muziekindustrie. Deze zomer bracht ze haar EP ‘Bye, sad girl’ uit. Die titel roept direct vragen op. Dat komt goed uit, want Martine maakt elke zaterdag het radio-programma Holy Hits en had maar liefst een halfuur de tijd om alle vragen te stellen.

Dit interview gaat over haar tienertijd en hoe ze ontdekt werd door TobyMac. Ook vertelt ze hoe het is om een rolmodel voor jonge mensen te zijn. En uiteraard komen we meer te weten over haar ex-vriend waarover ze een hele EP heeft gemaakt.

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Waarom maak je ook niet-christelijke muziek?

"In Amerika zijn de hokjes erg duidelijk: Of je maakt christelijke muziek, of je maakt dat niet. Het is eng om buiten de lijntjes te kleuren en de regels niet te volgen. Ik vind het belangrijk dat mijn muziek iets laat zien van mijn karakter. Ik wil bij mezelf blijven en niet bang zijn om mijn dromen te volgen. Ik pas misschien niet in alle hokjes en dat is een uitdaging, want het boeit me echt wel wat mensen van me denken. Soms kan ik echt boos worden dat iedereen altijd overal maar een mening over heeft."

Je album gaat over je ex-vriend?

"Klopt! Het album is niet bedoeld om hem te dissen ofzo, want het is een goede jongen. Het is mijn verhaal en hoe ik het heb beleefd. Ik dacht namelijk echt dat hij de ware was, maar ik kwam erachter dat onze relatie niet werkte. Toen het uitging deed dit ontzettend veel pijn, het voelde alsof ik vanbinnen ontplofte. Dit was aan het eind van 2017, ik had twee maanden nodig om bij te komen. Na deze pauze schreef ik mijn nieuwe album: Bye, Sad Girl. Wat wel awkward is, is dat ik nu getrouwd ben met mijn fantastische man. Het voelde heel gek om nog een album uit te brengen over mijn ex-vriend. Maar we hebben samen gebeden en het leek ons de beste beslissing."

afbeelding

Radio-dj Martine praat ook nog met Hollyn over eerlijkheid in de muziekindustrie, haar bezoekjes aan een psycholoog en hoe het is om een rolmodel te zijn. Luister daarvoor het hele interview!

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wil je dit soort dingen vaker horen? Luister dan wekelijks naar Holy Hits, de show van Martine met 2 uur lang de nieuwste christelijke muziek.

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡