Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lucas (18): Hoe weet je of een meisje je leuk vindt?

18 februari 2021 · Leestijd 4 min

Ruim 280 jongeren vormen samen de BEAM Helpdesk. Via WhatsApp geven zij dit keer advies aan Lucas, 18 jaar. Hij vindt het soms moeilijk om te herkennen wanneer een meisje hem óók leuk vindt. Je wil natuurlijk niet dat een meisje je afkeurt, dus hij vroeg ons tips om dat te voorkomen. Dit is het advies van de BEAM helpdesk.

"Hoe herken ik of een meisje me leuk vindt, en wat moet ik dan doen?"

Het Advies:

Iedereen: Gewoon vragen!

Estefania (19)
Alle meisjes zijn anders. Het kan zijn dat iemand gewoon heel sociaal of aardig is en je het opvat als flirten of leuk vinden. Mijn advies is altijd: gewoon vragen. Je hebt 50% kans dat het meisje jou leuk vindt. Dat lijkt heel eng, maar je zult versteld staan over hoe open iemand daarop kan reageren.

Sigrid (15)
Hoi Lucas! Ik denk dat meiden het best eng vinden om te laten zien, ik in ieder geval wel... ik vind het vaak toch meer een taak voor een jongen om te laten weten dat hij je leuk vindt. Als ze positief reageert en je het gevoel hebt dat ze bij jou zichzelf kan zijn, heb je best kans dat ze je leuk vindt. Vraag haar eens uit en kijk hoe ze reageert!

Anne (15)
Het is misschien spannend, maar ik zou het meisje gewoon vragen om samen iets te gaan doen. Als je gezellig met elkaar bezig bent voel je snel genoeg of de vonk overslaat en als ze nee zegt weet je ook gelijk genoeg.

Bernd (19)
Als ze ineens veel meer aandacht voor je heeft, of wanneer ze veel met je appt, is dat wel een teken. Je kan best na een tijdje afspreken met haar, dan merk je veel beter of ze je leuk vindt (of niet). En durf daarbij vooral op je plaat te gaan! Dat hoort erbij. Je kan God ook altijd vragen om een teken of om jou het gevoel te geven wat volgens Hem goed is.

Sanne (15)
Zoek bijvoorbeeld contact, en stel een paar vragen. Als ze jou dan vragen terugstelt, heeft ze interesse in je. Ook kan je bijvoorbeeld oogcontact zoeken en kijken of ze lacht. Meiden vinden het heel leuk als je de kleine dingen onthoudt, en vraagt hoe haar dag was. De kleine dingen zijn belangrijk voor ons.

Julia (16)
Als een meisje jou leuk vindt, begint ze waarschijnlijk vaak te staren naar je. Ook zal ze waarschijnlijk proberen vaker bij jou in de buurt te komen. Dus terwijl je in een groep bent, staat zij 'toevallig' naast jou of ze probeert dingen waarvan ze weet dat jij dat ook leuk vindt. Dat zijn denk ik de grootste kenmerken, ik hoop dat je er wat aan hebt!

Ilse (13)
Ik denk dat je er niet heel veel aan kunt doen, je moet het maar een beetje laten gaan hoe het gaat! Wat je wel kan doen, is God om hulp vragen. Als je niet kunt stoppen met aan haar denken, is dit denk ik een teken. Succes!

Met jullie tips durven jullie misschien eindelijk de liefde van je leven uit te vragen. Maar wat als je toch afgekeurd wordt? Niet getreurd, daar hebben we ook over nagedacht: Hier zijn de do’s en dont’s om over je liefdesverdriet heen te komen.

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡