Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe nodig je deze kerst een niet-gelovige vriend uit voor de kerk? 6 tips!

20 december 2018 Leestijd 3 min

Uit het kerst-onderzoek van Beam bleek dat 24% van jullie graag niet-gelovige vrienden wil meenemen naar de kerk, maar niet goed weten hoe je ze moet uitnodigen. Geen zorgen, BEAM komt to the rescue! 6 tips om al je vrienden uit te nodigen voor de kerk:

1. Speciale diensten

Doopdiensten, gezinsdiensten, jeugddiensten, afsluiting-van-het-jaardiensten, kerstdiensten. Speciale diensten, ze zijn er in overvloed. Vaak is de sfeer tijdens zo’n dienst een stuk relaxter dan tijdens de normale zondagochtend. Dit komt voornamelijk omdat veel van deze speciale diensten zijn ingericht voor het ontvangen van nieuwe mensen. Een uitgelezen kans om iemand mee te vragen. ‘Zin in een gratis lunch? Nou dan moet je zondag maar meekomen naar de kerk! Daar lunchen we aanstaande zondag samen’. ‘Onze kerk heeft tijdens Kerst een heus gospelkoor uit New York! Laten we samen gaan!’.

2. Vraag je vrienden om iemand mee te nemen 1.0

Vraag je vrienden uit de kerk om aanstaande zondag ook een nieuw iemand mee te nemen. Zo is het voor jouw vriend(in) een stuk minder ongemakkelijk om de enige nieuwe in de groep te zijn. Misschien motiveren ze, door de wetenschap dat hun vrienden ook een nieuw iemand meenemen, elkaar wel. Win-win!

3. Vraag je vrienden om iemand mee te nemen 2.0

Wil je iemand meevragen naar de kerk? Stel voor dat hij of zij ook nog iemand anders meeneemt. Zo nemen ze iemand mee die ze goed kennen en die ook onbekend is in de kerk. Grote kans dat de drempel om te komen nu een stuk kleiner is.

4. Vraag om hulp

Misschien is jouw vriend(in) wel heel handig met licht, geluid, montage of misschien hebben ze wel een passie voor toneel. Vraag of ze je een handje willen helpen tijdens een aanstaande jeugddienst. ‘Een toneelstuk zonder jouw fantastische acteertalenten, kunnen we toch geen toneelstuk noemen?!’. 

5. Doe iets terug

Loopt je vriend al jaren te zeuren dat hij zo graag wil dat jij meegaat naar die ene voetbalwedstrijd, concert, boerderij etc. En loop jij al jaren te zeuren dat jij graag wilt dat je vriend(in) meegaat naar de kerk? Sluit een compromis. ‘Ga jij mee naar de kerk aanstaande zondag? Dan ga ik zaterdag met je naar de boerderij’.

6. Gewoon doen

Het zijn niet voor niets je vrienden toch? Heb jij het verlangen om ze mee te vragen naar de kerk, dan moet je dat gewoon kunnen doen. Vaak vinden ze het alleen maar heel erg interessant om een keer mee te gaan, jij bent immers hun beste vriend(in), dus dan zijn ze benieuwd naar de dingen waar jij je mee bezighoudt. Trek de stoute schoenen aan en vraag het. Nee heb je, ja kun je krijgen.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕