Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe ik plots van stagiaire veranderde in vaste werknemer

20 november 2018 · Leestijd 3 min

Of ik wil blijven werken bij BEAM? Mijn hoofdredacteur kijkt me vol verwachting aan als hij me deze vraag stelt. Ik loop hier nu twee maanden stage, heb nog geen diploma en weet niet wat me overkomt. Stagelopen bij BEAM vind ik fantastisch. ‘Een professionele speeltuin’, dat is hoe ik het mijn vrienden uitleg. De nacht na de grote vraag slaap ik voor geen meter en de volgende ochtend arriveren mijn wallen en ik enigszins gespannen op de redactie. Met mijn lijstje vragen (controlfreak in hart en nieren) zit ik tegenover mijn baas. Hij beantwoordt ze netjes en dit alles leidt tot een van de betere keuzes in mijn leven: “Ik wil graag bij BEAM blijven werken!”

Dat is hoe het bij mij ging twee jaar geleden. Ik wilde stagelopen bij BEAM omdat ik over twee dingen enthousiast was: Jezus en jongeren. Ik deed toevallig de studie journalistiek, dus BEAM paste daar perfect bij.

Ik had tijdens het solliciteren meerdere opties achter de hand, want ik verwachtte niet dat het makkelijk zou zijn om binnen te komen bij BEAM. Ik deed mijn best op mijn motivatiebrief en ontdekte later dat ik veel te formeel was geweest. Tijdens mijn sollicitatiegesprek had ik een blazer aan (dat is nogal wat voor mij) terwijl iedereen op de redactie nog net niet in zijn of haar joggingsbroek rondliep. Toch werd ik niet veel later gebeld en hoorde ik de verlossende woorden: “Je mag stage komen lopen bij BEAM!”

En nu zit ik er alweer ruim twee jaar. Geen spijt. 

Lijkt jou dit nou ook vet?

Lijkt jou dit nou ook vet? Schrijf dan een lekker normale brief, kleed je vooral niet te netjes en reageer op één van deze vacatures!

PRODUCTIE

Kan jij callsheets maken, wil jij achter de schermen alles regelen voor draaidagen en ben jij een held met geld? Dan is deze vacature voor jou!

VACATURE: Productie stagiair

SCHRIJVEN

Schrijven, brainstorms, nieuwe rubrieken, social media, verhalen vertellen en doelgroepgericht denken. Wil en kan jij dit?

VACATURE: Redactie stagiair

VIDEO

Inspirerende en positieve video's monteren, filmen, regiseren, alles weten van YouTube en woeste brainstorms. Klinkt dit als muziek in jouw oren?

VACATURE: Video stagiair

GRAFISCH

Headers, thumbnails, Instagram feed on fleek, illustreren en foto's editen. Klinkt dit voor jou als een feest? Klik dan door naar onze vacature.

VACATURE: Grafische vormgeving stagiair

De vacatures bekijken en solliciteren kan via de linkjes. Heb je eerst nog een vraag? Mail dan naar beamredactie@eo.nl. SOLLICITEREN KAN TOT UITERLIJK 1 DECEMBER. Groetjes!

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡