Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe houden we onze (lange-afstands)relatie spannend?

2 september 2016 · Leestijd 2 min

Ahh, de liefde: een hoop gedoe en vraagtekens. Daarom schakelen we experts in: jullie! In 'de bloemetjes en beampjes' leggen we de onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma's van BEAMers over seks, relaties en vriendschap aan jou voor, zodat jij je tips kunt delen.

Dirk (19) “Dit jaar begin ik aan een nieuwe studie en ga ik op kamers in Utrecht. Mijn vriendin studeert ook, maar die blijft bij haar ouders wonen, op zo’n anderhalf uur afstand van mijn nieuwe kamer. Ik ben bang dat we uit elkaar groeien, omdat onze levens zo’n verschillende kant op gaan. Hoe houden we onze relatie leuk en spannend?”

Jiska

: “Blijf samen goed in gesprek! WhatsApp biedt voldoende mogelijkheden, stuur zo nu en dan spontaan een kaart of verzin activiteiten die jullie in het weekend kunnen doen (alleen niet vlak voor een tentamen:).”

Marije: “Herkenbaar. Ik was ook bang dat we uit elkaar zouden groeien toen ik op kamers ging in Groningen. Je krijgt toch een heel nieuw leven, ontmoet nieuwe mensen, doet veel leuke dingen. En dan kan het moeilijk zijn om elkaar te begrijpen. Ik ken mensen in mijn omgeving waarbij het na een tijdje uit ging omdat ze te veel waren veranderd. Bij ons gaat het gelukkig nog steeds goed. Ik en mijn vriend zorgen dat we elkaar minimaal elke week zien en bellen doordeweeks vaak om te vertellen wat we meemaken. Zie het als een goede test voor jullie relatie.”

Annemarie
: “Gewoon in het weekend afspreken, in jouw stad of bij jouw vriendin thuis. Ik ken genoeg stellen die het zo doen en waar dat prima gaat. En dan heb je doordeweeks tijd voor andere leuke dingen en uiteraard je studie. Het is heel gezond om je eigen dingen te hebben.”

Timo: “Jullie levens gaan veranderen, maar blijf samen nieuwe herinneringen maken. Spreek bijvoorbeeld ergens af op een plek in Nederland die jullie allebei nog niet kennen en ga die samen verkennen.”

Wat zouden jullie Dirk antwoorden? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heb jij ook een vraag over de liefde (kan anoniem!)? Stuur die dan in via beam@eo.nl of via WhatsApp (wel eerst lid worden door 'BEAM aan' naar 06-83673700 te appen)

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡