Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe christelijk is het nieuwe Kanye West album écht?

28 oktober 2019 · Leestijd 3 min

Het kan je bijna niet zijn ontgaan: Kanye West heeft een nieuw album uitgebracht. En niet zomaar een album, maar een album met de titel ‘Jesus is King’. Een echt gospel album dus! Maar sinds wanneer is Kanye christelijk? En waar gaan zijn nummers eigenlijk over? Wij zochten het uit!

Afgelopen vrijdag dropte Kanye zijn negende album: Jesus is King. Waar sommigen hem vooral kennen als de man van Kim Kardashian, is hij ook al jaren bekend als Amerikaanse rapper en songwriter. Een paar maanden geleden is Kanye bekeerd tot het christendom. Hij hield al langere tijd Sunday Services in Amerika, maar dit is de eerste keer dat zijn eigen gospelmuziek uitkomt. Hij zegt hier zelf over: ‘Ik ben een recente bekeerling en dat betekent dat ik dit jaar ben gered’.

Geen onchristelijke muziek meer

Kanye West is christelijk opgevoed, maar daar bleef het ook wel bij. Hij was geen praktiserende christen, omdat hij niet wilde dat het hem opgedrongen werd. Hij wilde zelf over zijn geloof beslissen en het lijkt erop alsof hij dat met ‘Jesus is King’ heeft gedaan. In interviews geeft Kanye aan dat hij geen seculiere, onchristelijke muziek meer wil uitgeven. Hij gaat zich nu volledig richten op christelijke muziek.

In de 27 minuten die het album rijk is, is duidelijk te horen dat West de Bijbel en andere christelijke klassiekers als inspiratiebron heeft genomen. Zo zingt hij in het nummer ‘Selah’ de zin “He saved a wretch like me”, afkomstig uit ‘Amazing Grace’. In ‘Selah’ noemt hij tussendoor ook bijbelteksten, zoals Johannes 8:33 en Johannes 8:36. In ‘On God’ rapt hij “Thou shalt love thy neighbour”, een bekende bijbelse zin die bijvoorbeeld in Markus 12:31 te lezen is.

Is Kanye écht bekeerd?

Nog steeds zijn er veel christenen die zich afvragen of Kanye nu wel écht bekeerd is tot het christendom. Kanye weet dat er veel kritiek op hem is en hij benoemt het in het nummer ‘Hands On’:

Told people God was my mission

What have you been hearin’ from the Christians?

They’ll be the first one to judge me

Make it feel like nobody love me.”

Kanye zegt dat juist christenen gauw hun oordeel klaar hadden over zijn bekering. In andere nummers geeft hij toe dat hij zeker fouten heeft gemaakt in het verleden, maar dat zijn leven door het geloof in Jezus Christus compleet is veranderd. Een van de meest beluisterde nummers is ‘God Is.’ In dit nummer wordt gezongen:

"I know I won't forget all He’s done

He's the strength in this race that I run

Every time I look up, I see God’s faithfulness

And it shows just how much He is miraculous

I can't keep it to myself, I can't sit here and be still

Everybody, I will tell 'til the whole world is healed."

Als dat geen mooie getuigenis is! Naast dit album zal er binnenkort ook een documentaire verschijnen met dezelfde naam: Jesus is King. Hieronder is de trailer te zien van deze documentaire.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Lees hier het interview met de man die Kim Kardashian en Kanye West getrouwd heeft! 

Geschreven door

Inge

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡