Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Hij vroeg me na 5 dagen op de camping verkering”

15 juli 2017 · Leestijd 5 min

Bram en Roos (nu beide 19) waren 6 jaar oud tijdens hun eerste ontmoeting op het kampeerterrein van de Reveilweek in Voorthuizen. 12 jaar later zagen ze elkaar weer op datzelfde kampeerterrein. Bram spotte een lege stoel, greep zijn kans en ging naast Roos zitten. 5 dagen later hadden ze een relatie.

Roos: “Mijn vader spreekt regelmatig op de Reveilweek en ik verveelde me die week gigantisch. Ik vroeg of ik een dagje met hem mee mocht, leek me wel leuk. Hij zei dat ik me vast enorm zou gaan vervelen, maar gaf uiteindelijk toe. Uiteraard had hij gelijk, ik verveelde me al snel. Ik zat aan het begin van de dienst - waar iedereen elkaar kende - een beetje om me heen te kijken, tot er opeens een jongen naast me kwam zitten.”
Bram: “Ze viel me al eerder op door haar vrolijke, enthousiaste uitstraling. Ik dacht: ‘Ik ga gewoon naast haar zitten en kijk wel wat er gebeurt.’ We hadden een leuk gesprek en ze vroeg me al snel of ik Facebook had. Later vertelde ze me dat ze het te obvious vond om te vragen om mijn telefoonnummer. Zij moest die avond weer met haar vader mee naar huis, maar we hebben tot 2 uur ’s nachts via Facebook liggen chatten en ’s ochtends ging dit gewoon weer door.”
Roos: “Mijn vader vond dat ik die zaterdagavond op de terugweg opvallend enthousiast was over de Reveilweek. Hij wist niet wat hem overkwam toen ik de volgende ochtend stond te springen om weer mee te gaan. Mijn moeder had allang door dat er iets aan de hand was uiteraard. Het was de bedoeling dat ik een dagje zou gaan, maar ik ben de rest van de week gebleven. Bram maakte intussen flink indruk op me door tijdens het pannenkoeken bakken uit zijn hoofd honderd decimalen van pi op te dreunen. We waren constant bij elkaar, hadden goede gesprekken en ik werd elk uur verliefder.”

De eerste ontmoeting van Bram en Roos

afbeelding

Bram: “Roos is energiek, levenslustig en soms erg hyper, kortom, ze is alles wat ik niet ben. Toch zijn het die eigenschappen die ik ontzettend in haar waardeer. Het aantrekkelijkste vind ik dat ze dag en nacht met Jezus bezig is. Ze wil – net als ik – helemaal voor God gaan. Roos: “De eerste keer dat ik Bram zag, dacht ik: ‘Deze jongen straalt Jezus uit.’ Hij speelt geweldig piano - waar ik uren naar kan luisteren, is heel grappig en ook best romantisch. Hij doet veel moeite voor kleine dingen zoals verjaardagscadeautjes of gala-corsages. Daarin laat hij zien dat hij me de moeite waard vindt.

Opeens stond er een foto van ons op Facebook terwijl mijn familie nog van niets wist

Bram: “Het is best gek om iemand na 5 dagen al verkering te vragen, dat gebeurt normaal alleen op de basisschool. Toch is dat precies wat er gebeurde. Tuurlijk had ik mijn twijfels: Was dit geen bevlieging, ging ik niet veel te snel? Ik praatte erover met familie, vrienden en God. De simpele conclusie was dat ik van haar hield en geen reden zag om te wachten. Op de donderdag van de Reveilweek nam ik Roos mee naar een van de tenten om haar te vragen mijn vriendin te worden. Ik barstte haast uit elkaar van de spanning, dus na er wat omheen te hebben gedraaid, zei ik het maar gewoon: ‘Roos, ik houd van je.’
Roos: “Normaal praat ik al-tijd, maar nu viel ik helemaal stil. Bram moest uiteindelijk zelfs aan me vragen wat ik ervan vond. Mijn antwoord: ‘Ik ook van jou.’ Ontzettend gek om te zeggen na 5 dagen natuurlijk, dat beseften we, dus zijn we maar gaan bidden. Na dit gebed was onze overtuiging alleen maar zekerder. De volgende ochtend vertelden we het de mensen op de Reveilweek en voor we het wisten stond er een getagde foto van ons op Facebook. Mijn familie wist nog niet wat er allemaal was gebeurd, dus dat was wel even awkward. Stuurde mijn vader opeens in onze groepsapp: Euhm Roos, moet je nog wat vertellen?” Bram: “Roos is afgelopen jaar 5 maanden naar de Verenigde Staten geweest voor een Discipleship Training School (DTS). Dat was een zware test voor onze relatie en ik heb haar ontzettend gemist. Eén keer per week konden we bellen en we hebben er een gewoonte van gemaakt om – zelfs via Skype of telefoon – samen te bidden. We zijn nu bijna een jaar bij elkaar en volgende week gaan we naar, je raadt het niet, de Reveilweek!”
Roos: “We zijn blij dat we nu weer gewoon samen zijn. Na 5 dagen vond ik de ‘campingversie’ van Bram al leuk genoeg om verkering mee te hebben, na een jaar samen word ik nog steeds elke dag blij van hem.” Heb jij de liefde van je leven leren kennen op een zomervakantie-locatie? ALLE ZOMERLIEFDES VERENIGT U, want wij houden van deze verhalen. Mail (beamredactie @eo.nl) of app (0683673700) ons!  

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡