Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Help, keuzestress!

13 maart 2017 · Leestijd 2 min

Woensdag nemen 28 partijen en 1114 unieke kandidaten deel aan de Tweede Kamerverkiezing. Wat een keuze! Misschien heb je de stemwijzer al vijf keer ingevuld en komt er iedere keer niet uit dat wat je hoopt. Lig je er wellicht een nachtje wakker van. Maar meer dan vier jaar - tot aan de nieuwe verkiezingen - zal jouw keuze (hopelijk) geen gevolgen hebben.

Kiezen voor partij en partijleider is tot daar aan toe. Kiezen voor wat jij van je leven maakt, is veel lastiger! Jij en niemand anders, bent de partijleider van je eigen leven. Dat is nogal een verantwoordelijkheid. Studie, kerk, vrienden, liefde, woonplaats, vakantiebestemming ... Het aanbod wordt steeds groter! Daar vallen de 28 partijen bij in het niet.  Doordat je een enorm aanbod hebt, ligt de lat om te kiezen ook hoog. Denk maar eens aan je studiekeuze: met zo veel verschillende opleidingen moet er vast een studie tussen zitten waar je echt heel gelukkig van wordt. Wat nou als je niet helemaal happy bent met je opleiding? Is dat dan reëel, of waren je verwachtingen misschien te hoog? Hoe ruimer de keuze, hoe hoger de verwachting, en hoe hoger de verwachting, hoe groter de teleurstelling. Die teleurstelling kan lastig zijn, vooral als je verkeerd kiest. Voor jou geldt: Jezus vindt jou niet stom wanneer je verkeerd kiest. Zoom eens uit en bekijk jouw situatie vanuit Jezus’ perspectief. Dan is er altijd een nieuwe kans, nieuwe hoop, een nieuwe toekomst. Er is geen veroordeling. Verkeerd kiezen? Dat bestaat niet bij Jezus. In zijn stembureau heeft hij met een rood potlood, een kruisje gezet bij jouw naam. 
“Ik kies voor jou,” zegt Jezus. Het is een kruisje dat niet ongeldig is na vier jaar, maar eeuwig blijft staan. Deze week alles rondom kiezen! Donderdag valt het nieuwe magazine over ‘Kiezen’ op de mat. Ben je nog geen supporter en nieuwsgierig? Vraag hier een gratis proefexemplaar aan! Ben je nog geen 18 en mag je helaas nog niet stemmen, niet getreurd! Bij BEAM mag je wel stemmen! Jij bepaalt deze week de wetten, uh regels, op de BEAM-redactie. Keep my fingers crossed … Een fijne week! Arachne

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡