Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Help, ik word niet verliefd"

10 november 2016 · Leestijd 3 min

Ahh, de liefde: een hoop gedoe en vraagtekens. Daarom schakelen we experts in: jullie! In 'de bloemetjes & de beampjes' leggen we de onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma’s van BEAMers over seks, relaties en vriendschap voor aan jou, zodat jij je tips kunt delen. Jessica (21) is eigenlijk nooit echt verliefd en vraagt zich af of dit normaal is.

“In mijn hele leven ben ik nog maar 1 keer verliefd geweest en dat vond ik best wel awkward en helemaal niet zo leuk als iedereen altijd zegt. Er is daar verder ook niets uitgekomen, want het verliefde gevoel stopte vanzelf weer. Ik zie om me heen allemaal mensen verliefd op elkaar worden, maar bij mij gebeurt het gewoon niet zo snel terwijl ik echt wel leuke jongens in mijn omgeving heb. Hoe kan dit? Hebben meer mensen hier last van?”

Essie

“Ik heb dat ook wel ja, je bent niet de enige! Je moet er geduld mee hebben en ik bid er voor dat Jezus / God mij een vriendje geeft wanneer ik er klaar voor ben. Pas wanneer Hij wil dat ik er 1 krijg. Maar dat is moeilijk..”

Anne
“Misschien ben je de juiste jongen gewoon nog niet tegen gekomen. Maar dat komt vanzelf wel! Tegen mij is altijd gezegd dat je er ook om mag bidden. Dat heeft bij mij in ieder geval geholpen, misschien dat het jou ook helpt.”
Rieneke
“Zelf ben ik ook maar 1 keer echt verliefd geweest. Ik heb ook leuke jongens in mijn omgeving en vaak ook leuke gesprekken met ze, maar ik voel gewoon niks. Soms baal ik er ook van dat ik dat niet heb, maar ik vind single zijn ook helemaal niet erg. Je bent jong, dus je hebt nog genoeg tijd om verliefd te worden. Geniet van het single zijn en je komt vanzelf iemand tegen waar je echt verliefd op wordt.”

Rik
“Maak je geen zorgen! Het is ook best irritant als je heel snel verliefd wordt. Voordeel is dat als je nu verliefd wordt, je tenminste zeker weet dat je diegene echt heel leuk vindt.”

Jiska
“Ik denk niet dat je dit als probleem moet zien. Mijn neef bleef ook lang (tot z’n 28ste) alleen, terwijl andere neven en nichten gingen trouwen. Hij vond dat toen soms ook wel lastig, maar nu is hij getrouwd met een super leuke meid. Hij heeft slechts 1 relatie gehad, maar wel een hele mooie. Ik weet dat God met iedereen een plan heeft ook met jou.”

We zoeken nog nieuwe mannen voor in onze groep met experts. Lijkt dat je wat? Stuur ons via Whatsapp (0683673700) even een berichtje, dan voegen we je toe!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡