Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Help, ik heb last van de januaridip!

4 januari 2017 · Leestijd 2 min

De ‘januaridip’, het bestaat. De feestdagen zijn voorbij, de familie is allemaal weer met zijn eigen dingen bezig en de bijbehorende sfeer is samen met al het vuurwerk van oud en nieuw de lucht ingeknald. En nu is het januari. Regen, een jaar waarin je weer een jaartje ouder wordt en de eerste feestdagen om je op te verheugen komen pas rond maart weer om de hoek kijken. BAH. Geen zorgen, BEAM helpt je over je januaridip heen.

1. Nieuw jaar, nieuwe kansen

Ergens is het best jammer om een jaar af te sluiten waarin je zoveel leuke dingen hebt gedaan, maar zie een nieuw jaar als een leeg notitieboekje. Je hebt nog genoeg om te doen, om te plannen en je op te verheugen. Maak een collage of lijstje met alle wilde plannen voor 2019. Kun je die boven je bed hangen zodat je je elke dag kunt verheugen op de dingen die nog komen gaan. 

2. Hup, naar buiten

Januari is misschien wel een van de druilerigste maanden van het jaar en wij snappen daarom heel goed dat de verleiding groot is om januari gewoon vanaf de bank voorbij te laten gaan. Probeer toch om elke dag even naar buiten te gaan, ook al is het alleen maar voor boodschappen. Een frisse neus halen kan wonderen doen voor je humeur. Regent het? Zoek je mooiste paraplu en maak van naar buiten gaan een feestje!

3. Opruimen

Klinkt ontzettend suf, maar helpt echt. Start een nieuw jaar met een schoon huis/kamer en je kunt de wereld weer aan. 

4. Bezig blijven

Ga een dagje weg met je vrienden, ga naar die film die ja al zolang wilt zien, bezoek een stad of maak een lange wandeling met de hond. Ga vooral niet op de bank hangen, want dan is de kans groot dat je in je dipje blijft hangen en de januaridip een februaridip wordt...

5. Wees lief voor jezelf

Je hebt 2018 weer zonder kleerscheuren overleefd, dus waarom niet? Trakteer jezelf op die mooie nieuwe sneakers of breng een bezoekje aan de kapper om je een compleet nieuw kapsel aan te meten. NEW YEAR, NEW ME (ugh vreselijk cliché, maar wel een reden om jezelf te overladen met cadeautjes, dus). 

Maar vergeet vooral niet: The best is yet to come!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡