Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Helma (15): “Ik mis mijn relatie met God zoals het was”

23 januari 2021 · Leestijd 3 min

Een van de vragen in het gebedsonderzoek van BEAM ging over frustraties die je kunt ervaren als God je gebeden gevoelsmatig niet beantwoordt. Helma (15) gaf aan dat het lijkt alsof ze tegen een muur praat als ze bidt. Vroeger ervoer ze dit anders en voelde ze dat God haar heel blij maakte; waar is Hij nu? Ze wil graag een sterke band met Hem opbouwen, maar weet niet goed hoe.

“Ik ben christelijk opgevoed en heb God altijd al gekend. Hij is voor mij een Vader die voor mij zorgt. Ook al is Hij in de Hemel, ik weet dat ik bij God terecht kan met mijn vragen en met de dingen waar ik dankbaar voor ben. Ik bid vaak tot God: soms ergens tussendoor overdag en neem ’s avonds altijd tijd voor Hem. Hij heeft deze wereld gemaakt en ik geloof dat God de enige weg is naar de Hemel. Daarom zou ik graag een betere band met Hem op willen bouwen”

Hoe zoek ik God?

“Helaas weet ik niet goed hoe ik God moet zoeken om Hem te vinden. Vaak maak ik tijd voor Hem door gebed of door het lezen van de Bijbel, maar het voelt nutteloos. Door corona ga ik niet meer naar de kerk, maar kijk ik online diensten. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik God minder goed kan ervaren."

Mijn grootste gebed is om weer te merken dat God bij me is

"Op school heb ik geen christelijke vrienden, dus vind ik het lastig om het er met leeftijdsgenoten over te hebben, zij begrijpen mij vaak niet goed. Wel ga ik eens in de twee weken naar een jeugdgroep. Hier spreek ik jongeren en leiders die met ons in gesprek gaan over verschillende onderwerpen. Het onderwerp gebed is nog niet aan bod gekomen en dat vind ik jammer.”

Ik mis God

“Ik ging graag naar mijn kerk, omdat ik daar het gevoel had dat God erbij was. Het maakte me blij om elke week nieuwe onderwerpen te bespreken en om daar iets van te leren. Ik zag iedere keer wel iets van God en dat mis ik nu, ondanks dat ik naar de jeugdgroep ga. Daarnaast zou ik zelf Bijbelstudie kunnen doen, maar ik zou niet weten waar ik moet beginnen. Mijn grootste gebed is om weer te merken dat God bij me is en Zijn aanwezigheid te ervaren.”

Hoe kan ik terug?

“Ik zie wel goede dingen die God doet; dat zie ik bijvoorbeeld omdat ons gezin nog steeds geen corona heeft opgelopen. Als ik terugkijk op mijn leven, weet ik dat Hij er is, maar ik zie het simpelweg op dit moment niet meer. Misschien moet ik meer geduld hebben en op Hem wachten, maar ik vind het wel lang duren. Ik mis mijn relatie met God zoals het was en ik weet niet hoe ik dat terugkrijg.”

BEAM brengt in kaart hoe christelijke jongeren denken over gebed, door het uitvoeren van een gebedsonderzoek. Ben jij benieuwd naar de resultaten? Dan kun je die vinden via deze link. 

Geschreven door

Thamara

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡