Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Heftig: Amerikaanse dominee Jarrid Wilson (30) overleden door zelfdoding

12 september 2019 Leestijd 2 min

Jarrid Wilson, een hulppastoor en schrijver uit Californi毛, is maandagavond overleden. Hij worstelde al zijn hele leven met angsten en depressies. Hij is 30 jaar geworden.

Het nieuws werd dinsdag gedeeld op Facebook door Greg Laurie, de pastoor van de gemeente. In de post laat hij weten: ‘’Met groot verdriet en ongeloof laat ik weten dat Jarrid Wilson gisteravond naar de Heer is gegaan. Er zijn geen woorden voor.’’

Jarrid was naast pastoor ook schrijver van boeken. Hij schreef over zijn persoonlijke ervaringen met depressie en angst. Greg vertelt: ‘’Jarrid dealde herhaaldelijk met depressies en hij was hier erg open over. Hij wilde andere mensen helpen, in het bijzonder mensen die ook met gevoelens over zelfdoding aan het worstelen waren.’’ 

Samen met zijn vrouw Juli had Jarrid een organisatie opgericht: ‘’Anthem of Hope’’ (Lied van de Hoop). Deze organisatie zet zich in voor mensen die depressief zijn of nadenken over zelfdoding.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Voordat Jarrid uit het leven stapte, plaatste hij een bericht op Twitter. Hij liet weten dat het houden van Jezus niet altijd alle problemen kan oplossen, maar dat Jezus wel altijd bij je is. 

Jarrid Wilson liet zijn vrouw Juli en zoontjes Finch en Denham achter. Zijn vrouw postte een bericht met video op Instagram.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Beeld: Youtube

Loop jij rond met gedachten over zelfmoord? Neem contact op met Stichting 113 Zelfmoordpreventie (0900 0113 en 113.nl)

Geschreven door

Annemarijn

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕