Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hanneke (17): “God heeft de dieren aan ons gegeven om te eten”

21 september 2020 · Leestijd 2 min

Hoe kijken christenen aan tegen vegetarisch zijn? Moet je dat zijn als je in God gelooft? Hanneke (17) denkt van niet. In de Denkstofvideo over dit onderwerp vertelt ze waarom.

Moet je als christen vegetariër zijn?

“Nee, ik vind niet dat je als christen vegetariër moet zijn. In de Bijbel staat dat God de dieren aan ons heeft gegeven om te eten. Natuurlijk zijn ze ook mooi om in de natuur rond te lopen, maar we mogen ze dus ook eten.”

Vlees eten schijnt heel slecht te zijn voor het milieu. Moeten we als christenen dan geen verantwoording dragen voor onze wereld?

“Het is wel belangrijk dat we niet elke dag vlees eten, want dat is niet goed voor het milieu. Ook denk ik dat je rekening moet houden met onze wereld. Het kost namelijk heel veel water en CO2 om een stukje vlees te produceren en ik denk niet dat iedereen dat doorheeft."

Geniet, maar wel met mate

"Toch heb ik niet het idee dat je dat oplost door vegetariër te zijn. Je kan bijvoorbeeld ook minder lang douchen of minder vaak met het vliegtuig. Volgens mij kan een stukje vlees dus geen kwaad; geniet, maar wel met mate.”

Ga jij ooit vegetariër worden?

“Nee, dat denk ik niet! Daarvoor hou ik te veel van vlees! Ik denk niet dat er iets is dat me kan overtuigen om vegetariër te worden.”

Kijk hieronder de hele aflevering Denkstof over de vraag of je als christen vegetariër moet zijn terug

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Engeline

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡