Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Grote kerk in Amerika verkoopt gebouw en heeft alleen nog online diensten

12 januari 2022 Leestijd 2 min

Mega kerk The Potter's House in Denver (Verenigde Staten) heeft een opmerkelijke beslissing gemaakt: ze verkopen hun kerkgebouw en hebben voortaan alleen nog online diensten. Het kerkgebouw is bijna 13.000 vierkante meter (dat zijn ruim twee voetbalvelden bij elkaar) en voor corona had de kerk wekelijks zo'n 10.000 bezoekers. Dominee Roberts van The Potter's House: "Door Covid-19 kunnen we al lang niet meer bij elkaar komen en is het financieel onmogelijk geworden om dit gebouw te blijven onderhouden en betalen."

Christianity Today, een groot Amerikaans nieuwsplatform voor christenen, vroeg theoloog David Goatly naar zijn mening over de verkoop. Professor Goatly leek verbaasd over de keuze van deze multiculturele kerk: "Vanuit de geschiedenis zien we dat kerken, en helemaal multiculturele kerken zoals The Potter's House, fysieke ontmoeting ontzettend belangrijk vinden."

Helaas lijkt er dus financieel niks anders op te zitten. Dominee Roberts geeft aan dat er een aantal dingen zullen blijven bestaan: "Er zijn geen fysieke diensten meer, maar gemeenteleden zitten in kleinere groepjes waarin ze elkaar wel kunnen ontmoeten. Ook gaan we door met onze voedselbank waar we jaarlijks duizenden families in Denver mee helpen."

Online diensten in Nederland

Tijdens de corona pandemie zijn in Nederland veel kerken overgestapt op het tijdelijk online uitzenden van hun kerkdiensten. Ook wordt er door de Evangelische Omroep vanaf de eerste lockdown op zondagochtend een dienst op NPO 2 uitgezonden voor jongeren: de BEAM Kerkdienst. In Nederland zijn nog geen geluiden gehoord dat er kerken zijn die na deze derde lockdown net als The Potter's House volledig overstappen op digitale diensten.

BIZAR: Zo begon de BEAM Kerkdienst ooit!

Lees ook over:

BIZAR: Zo begon de BEAM Kerkdienst ooit!

Bron: Christianity Today
Beeld: YouTube-kanaal The Potter's House Denver

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕