Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Groep tieners uit Almere gaat armoede bestrijden in Moldavië: “Toen ik de beelden zag wilde ik er meteen naartoe”

24 juni 2021 · Leestijd 3 min

De groep meiden heet ‘Xcited On a Mission’, zij gaan een week lang op zending in Moldavië, samen met Operatie Mobilisatie. Ze houden een programma voor kinderen en gaan bij mensen op bezoek om ze te helpen. Rachel (18) en Madelon (17) vertellen waarom ze meegaan: “Ik hoop dat we de kinderen ondands de taalbarrière een stukje liefde en hoop kunnen geven.”

Thessa (derde van links op de foto) is een van de initiatiefnemers van deze actie: “Operatie Mobilisatie (OM) heeft een kantoor in de hoofdstad van Moldavië. Ze zijn daar om de mensen te steunen. Wij gaan samen met OM daar een week lang een supertof programma draaien voor de kinderen. De kerken daar hebben meestal geen kinderprogramma’s en we willen heel graag ook aan hen Gods liefde doorgeven.”

Rachel:

“Ik herinner me dat ik rond mijn twaalfde voor het eerst een verhaal van een zendeling hoorde die met kinderen werkte, dat verhaal raakte mij. Sindsdien is het verlangen bij mij altijd gebleven om iets met zending te doen. Als introductie op de reis naar Moldavië kregen we een toelichting van een paar lokale zendelingen. De armoede waar ze over vertelden vond ik indrukwekkend, het is bizar om te beseffen dat zij daar zo weinig hebben vergeleken met ons Dus toen ik de verhalen uit Moldavië hoorde en de foto’s zag van de situatie, wilde ik er het liefste meteen naartoe om de kinderen te helpen.”

afbeelding

“Ik ben eigenlijk vooral heel benieuwd wat we allemaal gaan meemaken. Omdat de kerk vrij traditioneel is, moeten we bij mensen in de buurt een rok en hoofdbedekking op, we spreken de taal niet en we zullen geconfronteerd worden met armoede. Dat is best wel spannend! Ik hoop dat wij er voor heel veel mensen kunnen zijn om naar hen te luisteren.”

Madelon:

 “Als groep begonnen wij met drie meiden en twee leiding, dat is al 8 jaar geleden. Toen hadden we het vooral heel gezellig, maar dat we nu op deze reis gaan, laat zien dat we echt een serieuze vriendengroep zijn geworden. We zijn ook naar tienerkampen of christelijke weekenden gegaan, maar een zendingsreis is natuurlijk iets heel anders. Ik kijk er ook naar uit, want ik denk dat wij als groep heel erg van gaan groeien van deze reis.”

“Ik vind het wel spannend omdat ik niet goed weet hoe ik ga reageren op de situatie daar. Omdat er zoveel armoede is in het land, gaan veel ouders naar het buitenland om te werken, dat is best heftig, juist als kind heb je ouders nodig. De kinderen blijven vaak achter bij familie, opa’s en oma’s bijvoorbeeld, maar ik kan me voorstellen dat ze alsnog hun ouders missen. Ik hoop dat we de kinderen ondanks de taalbarrière een stukje geloof en liefde kunnen meegeven. En vooral dat ze een goeie tijd gaan hebben die ze echt zullen onthouden.”

De meiden zijn van 12 tot 22 Juli in Moldavië, je kunt hen volgen via hun instagram-account: ‘xcited.on.a.mission’.

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡