Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gospelartiest Kirk Franklin: “Jezus houdt van je, ook in je ondergoed”

3 maart 2021 · Leestijd 2 min

Kirk Franklin is een bekende gospelartiest die naast samenwerking met artiesten als Tauren Wells, Lecrae en Tobymac ook vaak op de mainstream radio komt. Franklin brengt zijn knallende gospel in de goed bekeken serie ‘Tiny Desk’ met miljoenen kijkers bij de mensen in de huiskamer.

In de serie “Tiny Desk Concerts” geven artiesten als Harry Styles, Dua Lipa en Adele een speciale uitvoering van hun nummers, zonder autotune of uitgebreide studio-installatie. En nu is er dus ook een aflevering met Kirk Franklin, die nu al 1,5 miljoen keer is bekeken! De gospelartiest speelt de nummers op een elektrische piano, vergezeld door een klein koortje en een paar instrumenten. Hij praat de nummers aan elkaar met zijn charismatische persoonlijkheid en grote glimlach. Bovendien grijpt hij de kans om de boodschap van Gods liefde te brengen met een vleugje humor: “Ik weet dat je thuis zit te kijken in je ondergoed terwijl je naar gospel luistert, maar het is oké, Jezus houdt van je in je ondergoed. Heeft Hij je niet gezegend met je ondergoed?”

Black History Month

Tiny Desk heeft een thema maand waarbij ze meedoen aan de ‘Black History month’. Elk jaar in Maart staan mensen in de Verenigde Staten stil bij het slavernijverleden, maar vieren ook de geschiednis van de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Gospelmuziek is in de Afro-Amerikaanse gemeenschap altijd een belangrijk onderdeel geweest. Normaal gesproken is worship en gospel alleen in de kerk te horen, maar Kirk Franklin weet op deze aanstekelijke manier (tijdens het schrijven van dit artikel) 1,5 miljoen mensen te bereiken. “I know that 2020 was a difficult. I believe that in 2021 there is hope for you, because the same God that loves us, loves you. He has not forgotten about you. En die boodschap wordt goed ontvangen: “This was the church service we all needed”, reageert iemand in de comments. Ook Jacob Collier, een niet-christelijke artiest reageert in de comments: “Tears of joy. Thank you Kirk!!!!!!”

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡