Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gor spreekt tijdens de BEAM Kerkdienst: “Als christen mag je niet onverschillig zijn”

16 oktober 2020 · Leestijd 3 min

Aanstaande zondag spreekt Gor Khatchikyan tijdens de BEAM Kerkdienst over recht en gerechtigheid. “Als christenen mogen wij het verschil maken en de uitdaging aangaan, wetende dat God over je waakt en voor je zorgt.”

Wat is de boodschap die je zult brengen?

“Het is Micha zondag, dus het zal voornamelijk gaan over recht en gerechtigheid. Het gaat over hoe God kijkt naar de mensen die lijden en hoe Hij over hen waakt. Hij waakt ook over ons, de mensen die er wat aan moeten doen. Het is een uitdaging om op te treden tegen onrecht en echt een verschil te maken. Maar weet dat God over je waakt, voor je zorgt en samen met jou het avontuur aan wil gaan.”

Is recht en gerechtigheid iets wat jou persoonlijk beweegt?

“Wat me op dit moment beweegt is wat er met mijn volk in Armenië gebeurd. Op dit moment is daar oorlog en wordt mensen veel onrecht aangedaan, waardoor ze lijden. (Lees hier meer over dit conflict.) Onrecht is overal om ons heen te vinden. Door mijn verhaal wil ik samen op zoek gaan naar wat je kunt doen om te spreken voor die mensen die stemloos zijn; om voor die mensen op te staan. Het is voor mij super actueel en ook belangrijk dat wij als christenen actie ondernemen waar dat nodig is.”

Iedereen kan op zijn of haar eigen manier bijdragen in de strijd tegen onrecht

Wat is het doel van je verhaal?

“Wij worden veel geconfronteerd met lijden, maar mogen weten dat God mensen gebruikt om hiervoor op te staan. Als christen mag je niet onverschillig leven. Je kunt nooit zeggen: “Ik heb het voor elkaar en de rest bekijkt het maar.” We leven in een wereld van onrecht, maar wij mogen samen het verschil maken. Iedereen kan op zijn of haar eigen manier bijdragen in de strijd tegen onrecht.”

Wat vind je eigenlijk van de BEAM Kerkdienst?

“Wat ik waanzinnig leuk vind is de interactie. Ik krijg altijd veel vragen en reacties van mensen met verschillende leeftijden over mijn verhaal. Ik hoor van jong en heel oud allerlei verhalen terug, als reactie op wat ik heb gedeeld tijdens de kerkdienst. De vorm van de BEAM Kerkdienst brengt de boodschap van de Bijbel heel dichtbij. Jongeren zien vaak wat er echt aan de hand is en prikken door maskers heen. Hierdoor zijn er minder maskers bij sprekers en worden de eerlijke verhalen ook zo puur en krachtig ontvangen. Dat vind ik te gek.

Wil je het hele verhaal van Gor horen? De BEAM Kerkdienst begint aanstaande zondag om 11:00 op YouTube en NPO2. Wees erbij!

Geschreven door

Thamara

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡