Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Goedkope date: 10 ideeën voor dates onder de 10 euro!

10 mei 2018 · Leestijd 4 min

Het zijn economisch zware tijden en toch wil je wat leuks doen met je vriend(innet)je als student. Een groep die erom bekend staat niet te zwemmen in het geld. Daarom, speciaal voor jullie samengesteld: 10 prima dates voor minder dan tien euro!

1. Trek je OV-kaart helemaal leeg

Je kan – als student – gratis reizen, dus maak daar volle bak gebruik van! Begin de date in Amsterdam, lunch in Zwolle (een droog broodje) en koop samen een pot witte bonen in tomatensaus als diner in Leeuwarden. Optioneel: maak op alle tussenliggende stations een selfie 

2. Regel ergens een oude Nintendo64 of Gamecube

Oude spelcomputers zijn awesome, voor zowel de mannetjes als vrouwtjes onder ons. Speel de games die je vroeger speelde (Mario Kart, anyone?) en hilariteit is gegarandeerd. Zeker voor de dames geldt: maak indruk achter de spelcomputer en je hebt je date ‘in the pocket’.

3. Bezoek samen een kerkdienst

Natuurlijk: ik word ervoor betaald om dit te typen. Maar toch ken ik stelletjes die ooit zo begonnen zijn. “Zo wist ze gelijk wat belangrijk voor mij was,” aldus een vriend van mij. Plus je kan horen of je date goed kan zingen. Best handig, wat met een beetje geluk moet je nóg 50 jaar naast die persoon in de kerk zitten. Helemaal gratis is deze date overigens niet. Als deugdelijk christen gooi je natuurlijk wel wat euro’s in de collectezak.

4. Date met koffie & bordspelletjes

In veel hippe, of juist erg ouderwetse, cafés hebben ze kasten vol bordspelletjes. De tijd waarin bordspelletjes passé waren is echt passé. Monopoly, Mens-erger-je-niet, Trivial Pursuit… het is volledig verantwoord. Risk is dan weer minder handig. Tien euro is namelijk twee cappuccino’s per persoon en met een gemiddeld Risk-spel ben je al snel zeven weken verder. Dat red je dus niet.

5. Ga naar een rommelmarkt

Lekker een stukje lopen door een stad, misschien wel een pareltje ontdekken tussen de rommel of juist samen lachen om ouwe troep… Een bezoekje aan de rommelmarkt biedt het allemaal! Wat superhandig is: mocht je date vervelend zijn, kun je diegene daar gelijk achterlaten.

6. Rij een scheve schaats

Niet figuurlijk, maar letterlijk. Voorwaarde: er moet wel natuurijs liggen, anders kom je al snel boven de tien euro uit (of kun je gaan skeeleren). Schaatsen als date is érg vermakelijk. Met name als de een het aanzienlijk beter kan dan de ander en dus de dappere ‘opvanger’ moet spelen als de antiheld-op-ijs weer eens dreigt om te vallen. Met zoveel plezier en geflirt ontdooit zelfs het meest koude hart!

7. Speel het 36-vragen-spel

Het recept is simpel. En gratis. Stel elkaar deze 36 vragen, kijk elkaar daarna vier minuten in de ogen en wees verliefd voor altijd op elkaar. Het schijnt écht te werken

8. Muzikale avonturiers

Misschien lastiger als je in een gehucht woont, maar in steden is altijd wel ergens een gratis concertje of ‘open mic’ avond te vinden. Of je nu de nieuwe Zanger Rinus ontdekt of dat het juist tergend slecht is… Een leuke avond wordt het sowieso.

9. Sterren kijken

Deze tip werkt het beste buiten de Randstad (want daar is veel lichtvervuiling). Zoek een heldere avond uit, neem wat te eten en drinken mee en kijk of je samen het steelpannetje en de grote beer kunt ontdekken. Bovendien: als je op de grond ligt en naar boven kijkt, hoef je elkaar niet aan te kijken. Vreemd genoeg praat dat dan weer best fijn.

10. Schrijf samen een bucketlist

Men neme twee A4tjes, twee pennen en twee datende mensen. Schrijf op wat je allemaal nog in je leven wilt doen en/of bereiken. Zo kom je er op een leuke manier achter wat elkaars dromen zijn en of die een beetje overeen komen (en of er dus toekomst is!). Locatietip: de Kentucky Fried Chicken. Kan je er gelijk een ‘bucket’ vol chickenwings bij bestellen.

Tekst: Rimme Mastebroek

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡