Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Godsdienstdocente laat leerlingen tijdens de les gamen

27 augustus 2018 · Leestijd 2 min

Koptelefoon op, controller paraat en gamen maar. Veel jongeren bevinden zich in hun vrije tijd achter een computerscherm. Godsdienstdocente Liesbeth Last ook. Sterker nog: ze neemt haar games mee naar school om ze te gebruiken tijdens de les.

De eerste spelcomputer waar Liesbeth op gamede was een Commodore 64. Een Playstation was vervolgens een van de eerste dingen die zij van haar eigen centen kocht. Inmiddels heeft de godsdienstdocente al aardig wat games versleten en kan ze haar werk op het Sint-Lodewijkscollege in Brugge goed combineren met deze passie. “Als leerkracht probeer ik innovatief te zijn en leerlingen samen kritisch te laten nadenken over levensbeschouwing.”

CoD

En reken maar niet dat de docente alleen onschuldige games toepast in haar lessen. Call of Duty: WWII of Rise of The Tomb Raider behoren gewoon tot het lespakket. “We denken na over de sociale of ethische vraagstukken die erin aan bod komen of analyseren de vaak aanwezige christelijke (en eventueel andere) symboliek.” Een ander spel dat terugkomt in de godsdienstlessen van Liesbeth is Horizon Zero Dawn. “Het hoofdpersonage heeft veel weg van enerzijds Mozes en anderzijds Jezus. We lezen Bijbelfragmenten en stellen ook geloofsvragen: wie zou ik durven en willen volgen? Waarom? Wat zou ik voor die persoon achterlaten?”

SUPERVET natuurlijk! Meer weten over Liesbeth en haar lessen? Lees het volledige interview op kerknet.be.

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡