Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"God heeft een groter plan dan wij kunnen doorgronden."

11 april 2018 Leestijd 2 min

Op 25 februari stierf de 18-jarige Anna Julia Blokhuis, de jongste dochter van staatssecretaris Blokhuis (ChristenUnie). Ze werd na uitvalverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis, waar artsen helaas niets meer voor haar konden doen. "Wie het krijgt heeft pech, heel veel pech", vertelt vader Blokhuis in een ontroerend interview in de Volkskrant. "Mijn geloof heeft er geen knauw door gekregen."

"We zijn steeds bij Julia geweest, hebben gebeden en gezongen. Psalm 91, Bij God ben je veilig. Maar ze is niet beter geworden. Zondagavond is Julia gestorven."

Geloof in God

"Mijn tweelingbroer Fred heeft de dankdienst geleid. Een dankdienst, want we zijn zo dankbaar dat Julia 18 jaar bij ons heeft gewoond. Zij is ons millenniumkind. Ze is geboren op 1 januari 2000. Fred is predikant voor de Nederlands Gereformeerde Kerk, net zoals onze vader dat was. Dat klinkt voor buitenstaanders misschien zwaar, maar het is een vrolijke kerk. En het geloof geeft troost. Natuurlijk zijn we intens verdrietig, huilen we om de haverklap. En natuurlijk zijn we ook boos, niet zozeer op de artsen of op God, de boosheid is ongericht."

"Maar mijn geloof heeft er geen knauw door gekregen. Ik heb zoveel vragen, maar leg me erbij neer dat ik geen antwoorden krijg. Dat heeft te maken met mijn Godsbeeld. Hij heeft een groter plan dan wij kunnen doorgronden. Wij geloven in Hem en vertrouwen op Hem. Julia is begraven. Jezus heeft op aarde geleefd als mens, is teruggegaan naar zijn Vader, en als Jezus terugkomt geloof ik dat mensen die gestorven zijn weer levend worden. Ook al zijn ze al lang vergaan. Daar houd ik me aan vast. Waar ze nu is, ik heb geen idee. Ik denk dat ze ligt te rusten. Iemand schreef me: de grote afwezige is de grote aanwezige. Geen van onze gezinsleden is zo aanwezig. Elke minuut denk ik aan haar."

Lees het hele interview met staatssecretaris Blokhuis in de Volkskrant

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕