Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gidi: “Muziek maken werd een verslaving”

6 december 2018 · Leestijd 3 min

Nederland kent een hoop christelijke muziek: Reyer, Hanne de Vries, De Rechtstaat en nog veel meer. Supervet natuurlijk en ondertussen timmeren ook een heleboel jonge christelijke artiesten hard aan de weg. Wat drijft hen en wat hopen ze met hun muziek te bereiken? Je leest het hier in de rubriek “Fresh Tunes”. Deze week: Gidi.

Info

Een paar jaar geleden liet zijn broer hem een muziekprogramma op de computer zien. Vanaf dat moment werd muziek maken voor Gideon Bus uit Harderwijk een soort verslaving. Sinds twee jaar is Gideon actief als muziekproducer onder de naam Gidi. Afgelopen september kwam zijn eerste EP ‘I Am’ uit.

Hoe zou je Gidi omschrijven?

“Mijn muziek lijkt een beetje op Martin Garrix, maar dan met een christelijke boodschap. Ik laat me inspireren door artiesten die ik tof vind, die een beetje in hetzelfde straatje zitten. Zelf ben ik bijvoorbeeld groot fan van de christelijke producer Gawvi (zit bij hetzelfde label als Lecrae). Maar ik luister ook artiesten die je gewoon op de radio hoort.”

Hoe maak je jouw muziek?

“Schrijven en opnemen doe ik in de studio bij mij thuis. Ik gebruik daarvoor het programma ‘Ableton’. Het begint vaak met een melodie. Die ga ik dan verder uitwerken op mijn computer. Dan ga ik ermee aan de slag om er een nummer van te maken. Ik maak instrumentale tracks, dus als een nummer af is heb ik vaak nog iemand nodig die er overheen zingt of rapt. Voor het nummer ‘Found In You’ werkte ik bijvoorbeeld samen met zanger Renan Freixes.”

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Welke rol speelt geloof in jouw muziek?

“Ik ben opgegroeid met veel christelijke muziek om me heen. Mijn ouders hebben me zo opgevoed en daar ben ik erg blij mee. Ik doe zelf ook altijd mijn best om een stuk van mijn geloof in mijn muziek te stoppen. Tegelijkertijd wil ik voorkomen dat ik alleen maar als christelijke artiest wordt bestempeld. Ik wil niet alleen muziek maken voor christenen, maar ook voor het niet-christelijke publiek. Als ik in een afspeellijst met wereldse artiesten zou komen te staan, zou ik dat helemaal niet erg vinden.”

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

“Op 2 februari sta ik op het Sound of Heaven festival van Roberto Rosso. Dat wordt de eerste keer dat ik iets live doe. Ik heb ook al wat nieuwe nummers klaarliggen. Momenteel ben ik aan het kijken wat een geschikte single zou kunnen zijn. Voor één van mijn nieuwe nummers ga ik samenwerken met een Amerikaanse rapper. Ik kan daar verder nog niet veel over zeggen, maar ik ben er heel enthousiast over! Jullie kunnen rond februari nieuwe muziek verwachten.

Mijn ultieme droom is om een wereldtour te maken, om op zoveel mogelijk plekken mijn muziek te laten horen. Een keer samenwerken met Kari Jobe lijkt me ook heel vet!”

Check hier het nummer “New Language”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wie kan er écht niet ontbreken bij Fresh Tunes? Laat het ons weten en mail naar beamredactie@eo.nl

Geschreven door

Tijmen

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡