Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gideon Luciana is nieuw lid BEAM Worshipband: ‘Ik sta dit jaar op Pinkpop én EOJD!’

14 januari 2024 · Leestijd 3 min

We beginnen 2024 met GOED NIEUWS: Gideon Luciana, winnaar van het eerste seizoen van The Talent Scouts, is de nieuwste aanwinst van de BEAM Worshipband. Hij staat in juni dus niet alleen op popfestival Pinkpop, maar ook in Rotterdam Ahoy tijdens de EO-Jongerendag: “Je zou het niet zeggen, maar ik was altijd die stille jongen. Mijn moeder merkte het niet eens als ik thuis was.”

Moeders motivatie

“In mijn leven is alles altijd muziek geweest”, begint Gideon. “Ik was altijd aan het tikken op tafels, ik neuriede de hele dag door. Op school vonden ze heerlijk om zo’n muzikale jongen in de klas te hebben. Klasgenoten van vroeger zeggen nu wel eens: ‘Wat een doorzettingsvermogen heb jij, jij bent je dromen écht achternagegaan.’ Het is leuk om te horen, maar ik weet dat ik zonder God nooit zo ver was gekomen. Je zou het nu niet snel meer zeggen, maar ik was op school wel echt die stille jongen. Op het podium kan ik alles echt loslaten, maar vroeger was dat heel anders.

Blijf met je benen op de grond. Blijf nederig.

Mede dankzij de support van mijn moeder ben ik steeds meer gaan durven. Zij is mijn nummer één fan; het liefst gaat ze elk optreden mee. Ze houdt me ook heel scherp. Na het winnen van The Talent Scouts zei ze tegen mij: ‘Blijf met je benen op de grond. Blijf nederig.’ Dat heb ik moeten leren. Nu geef ik tijdens interviews of optredens heel uitgesproken eer aan God. Alle dank is voor Hem!”

'Nee, dank je'

“Meedoen met The Talent Scouts was niet vanzelfsprekend. Toen aan mij werd gevraagd of ik deelnemer wilde worden in het eerste seizoen, stond de ‘nee, dank je’ al getypt op mijn scherm. Ik had al meegedaan aan talentenjachten als X Factor en The Voice of Holland en wilde niet die guy zijn die overal aan meedoet en maar blijft proberen. In een tijd van vasten en bidden sprak God tot mij: ‘DOE HET NU, DE TIJD IS NU.’ God gaf mij zo veel zekerheid, ik geloof niet dat hij mij zo ver had laten komen zonder dat ik mocht winnen.”

Met open mond keek ik toe hoe duizenden jongeren volmondig ‘ja’ zeggen tegen Jezus.
U maakt ons één

“Ik ben zelf jaren geleden als tiener naar de EO-Jongerendag geweest. Ik keek met Reyer even wat video’s terug van de EOJD van vorig jaar… Met open mond keek ik toe hoe duizenden jongeren volmondig ‘ja’ zeggen tegen Jezus. Ze springen mee met de remixes en zingen mooie aanbiddingsliederen uit volle borst. Er was voor mij geen twijfel toen ik voor de BEAM Worshipband werd gevraagd.

BEAM BAND 2024 STUDIO - WJB_0073 - FOTO WILLEM JAN DE BRUIN FOTOGRAFIE - HR
Credits: WILLEM JAN DE BRUIN FOTOGRAFIE.

De huidige BEAM Worshipband

Wees een getuige van mij.

Daarnaast sta ik in juni ook op het popfestival Pinkpop. Veel mensen zien dat als een wereld van verschil, maar God ziet ons allemaal als één. Hij wil het liefst dat iedereen zijn kind wil zijn. Ik heb een visie dat ik op die ‘normale’ plekken het licht van Jezus mag laten zien. God zegt: ‘Wees een getuige van mij.’ Ik mag dus dingen over Hem gaan vertellen op plekken waar je het normaal niet gaat horen. Misschien raak ik op Pinkpop iemand met mijn woorden over Jezus. Dat zou geweldig zijn!”

Haal hier je tickets voor de EO-Jongerendag 2024

Haal hier je tickets voor de EO-Jongerendag 2024

In een wereld waarin vooral slecht nieuws de aandacht krijgt, ontdek je op de EO-Jongerendag (opnieuw) wat het goede nieuws van Jezus is en hoe dat je leven op z’n kop kan zetten!

Haal hier je tickets!

Geschreven door

Jelte

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡