Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gezin met acht kinderen op tv: "We hopen dat de kijker iets van Jezus ziet"

18 december 2019 · Leestijd 2 min

Op maandag 16 december start op KRO-NCRV een nieuw seizoen van ‘Een Huis Vol’, een serie over grote gezinnen. Het christelijke gezin Jelies is een van de drie gezinnen die worden gefilmd. Johan en Janneke wonen met hun acht kinderen in het dorpje Tollebeek, vlakbij Urk. Een collega van EO Visie ging een dagje kijken bij het gezin!

Zijn jullie strenge ouders?

“Vaak denken mensen dat je als gelovige niets mag,” antwoordt Johan. “Maar echt geloven gaat niet om wat je allemaal moet laten, of om wat je kinderen vooral niet mogen doen. Als je iets laat, dan is dat omdat je het zelf niet wilt. Het gaat om je hart. Natuurlijk hebben wij ook regels. Je moet wel, want als de een iets doet wat niet mag, doen de andere zeven het ook. Dat betekent dat je weleens moet straffen.

Zondag is bij ons een rustdag. We gaan naar de kerk, en verder doen we eigenlijk niets. Maar we hebben bijvoorbeeld wel een televisie in huis, we hebben internet en de oudste kinderen hebben een mobieltje. We zijn namelijk wel ín deze wereld, maar niet ván de wereld, zegt Paulus in de Bijbel.”  

Lees de rest van het interview op de website van Visie!

Geschreven door

Annemarijn

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡