Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gertjan (55) bezocht met een groep jongeren de EO-Jongerendag: 'Een plek met geloofsgenoten is voor hen een verademing'

25 oktober 2022 · Leestijd 2 min

“De EO-Jongerendag is een plek waar je als jongere merkt: zie je wel, ik ben als gelovige niet alleen. Ik hoef me niet eenzaam te voelen, want er zijn er nog veel meer. Dat is iets wat de jongeren in het dagelijks leven missen, een stukje herkenning en erkenning. Ik zie de tieners uit mijn gemeente daar mee worstelen. Ze kunnen zich eenzaam voelen in het geloof. Op school voelen ze zich een eenling en thuis wordt er ook niet veel over het geloof gesproken. Terwijl ze wel verlangen naar een plek waar het geloof er mag zijn en waar ze het ook over het geloof kunnen hebben."

"Een plek met geloofsgenoten is voor hen een verademing. Daar ontdekken ze: hier kan en mag ik geloven en hoef ik me er niet voor te schamen. De EO-Jongerendag is voor hen zo’n plek. Een van mijn tieners gaf aan dat de EO-Jongerendag haar heeft geholpen om weer houvast te vinden in het geloof. Dat is prachtig, juist ook omdat geloven in deze tijd niet zo makkelijk is. Het is voor de tieners echt een oppepper in het geloof. Ook vinden ze de muziek ontzettend gaaf en noemen ze het een waar feestje."

"Ik was onder de indruk van de sprekers en de manier waarop zij een connectie wisten te leggen met de jongeren. Heel indrukwekkend en gaaf. Het is prachtig om te zien hoe de jongeren op zo’n dag helemaal opgaan in de sfeer, de muziek en de beleving. De EO-Jongerendag is een plek waar Gods liefde genoemd en gevoeld mag worden én een dag waarop jongeren herkenning vinden door de ontmoetingen met andere gelovige jongeren. Een ontzettend waardevol evenement, dat zeker moet blijven bestaan.”   

Kerkelijk werker Gertjan Pellikaan (55) bezocht met een groep jongeren de vorige editie van de EO-Jongerendag.

STEUN DE EO-JONGERENDAG 2023
José: 'Ik zag mijn dochter genieten op de EO-Jongerendag'

Lees ook over:

José: 'Ik zag mijn dochter genieten op de EO-Jongerendag'

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡