Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jan Freerk (19) maakt christelijke streetware: “Omdat ik het samen met God doe, voelt het niet als werk”

12 februari 2021 · Leestijd 3 min

Van je hobby je werk maken; het kan! Wat voor Jan Freerk (19)| begon als een opdracht voor zijn opleiding, liep uit tot een eigen christelijke streetware kledinglijn: Genesis Apparel.

Als je een studie ‘communicatie en multimediadesign’ volgt, is het best voor de hand liggend dat je creatief bent. “Naast school was ik altijd ook al bezig met kleine projecten zoals het customizen van mijn schoenen of een gitaar. Ik drukte toen ook al goedkope printjes op shirts omdat ik het leuk vond om met kleding bezig te zijn.” Jan Freerk koos ervoor om tijdens zijn studie de minor ‘ondernemen’ te volgen. Daar was de opdracht om een eigen bedrijf op te starten. “Ik wilde de twee meest belangrijke dingen in mijn leven combineren: geloof en studie. Zoiets als Genesis Apparel bestond nog helemaal niet, en toen besloot ik mijn eigen kledinglijn te maken.”

Tekst gaat door onder de foto

afbeelding

What's in a name?

De naam van zijn kledingmerk ‘Genesis Apparel’ heeft Jan Freerk niet zomaar gekozen. “Genesis vind ik een super interessant Bijbelboek. Ik kan uren nadenken over hoe God de wereld heeft geschapen en hoe vet dat wel niet geweest moet zijn. Daarbij is Genesis het eerste boek uit de Bijbel, en voelde dit kledingmerk voor mij als een nieuw hoofdstuk.”

Aan de slag

Een naam bedenken is de eerste stap, maar dan moet er natuurlijk nog wel een design komen. Jan Freerk heeft er nu vier op de site staan, en er zijn er nog meer onderweg. “Ik probeer meestal bekende teksten uit te kiezen die veel mensen als doop- of trouwtekst hebben gehad. Op die manier hoop ik kleding te maken die voor mensen een persoonlijke betekenis heeft. Voor mij is dat bijvoorbeeld Galaten 2:20, wat ook mijn dooptekst is.

Galations 2:20 “It’s no longer I who lives, but Christ who lives in me”
afbeelding

Werk aan de winkel

Inmiddels kun je wel spreken van een uit de hand gelopen schoolopdracht. “De kledinglijn is nu groter geworden dan mijn studie. Ik zou hier echt nog wel jaren mee door willen gaan. Juist omdat ik het samen doe met God, voelt het niet als werk maar als iets dat ik voor Hem mag doen.”

Benieuwd geworden naar de streetware van Jan Freerk? Neem dan eens een kijkje op de site van Genesis Apparel.

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡