Ga naar submenu Ga naar zoekveld

JAMMER: Dit jaar definitief geen Opwekking op locatie Walibi Holland

24 februari 2021 · Leestijd 3 min

Dat corona en evenementen niet lekker samengaan, is het afgelopen jaar wel duidelijk geworden! Daar heeft Opwekking ook last van. De Pinksterconferentie op het bekende terrein van Walibi Holland in Biddinghuizen gaat in 2021 weer niet door. “Het was geen makkelijke keuze”, vertelt directeur Ruben Flach bij Groot Nieuws Radio.

Ondanks hoopvolle berichten van een paar weken geleden, is het nu toch officieel: er gaat een streep door de Pinksterconferentie in Biddinghuizen. Het idee was een paar weken geleden nog om een kleinere conferentie te organiseren. Gezinnen zouden overdag kunnen komen; jongeren ’s avonds. Dit bleek toch geen goed idee te zijn. “Het advies van ons kernteam is dat op basis van wat we nu weten het niet verstandig is om met duizenden mensen samen te komen”, legt Flach uit. Hierdoor heeft de organisatie besloten dat - net als in 2020 - Opwekking ook dit jaar een online evenement wordt.

Gebed

Naast het advies van het kernteam, legt Flach uit dat de beslissing ook vanuit gebed is genomen: “We hebben een weekend de tijd genomen en aan God gevraagd om het te laten weten als dit advies van het kernteam niet goed was. Onze God is echt een sprekende God! We hebben gebeden, en kregen geen tegengeluid van Hem maar juist twee keer een bevestiging dat het de juiste beslissing is.”

Moeilijke keuze

De directeur benadrukt in het interview met Groot Nieuws Radio dat het een moeilijke keuze was: “Het is heel verdrietig. We hebben allemaal mooie herinneringen aan de plek op Walibi. De keuze om het niet op de locatie door te laten gaan is best heftig. Niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor de vrijwilligers. Aan de ene kant is er begrip, want mensen snappen dat we veiligheid voorop moeten stellen. Maar er is ook teleurstelling omdat dit het tweede jaar is dat we Opwekking anders moeten organiseren.”

Goed nieuws!

Gelukkig is er niet alleen maar slecht nieuws! De pinksterconferentie kan online gewoon vanuit huis worden gevierd én het team van Opwekking heeft daar iets leuks voor bedacht: thuispakketten. In de pakketten zitten alle dingen die jij nodig hebt om een echte Opwekkingssfeer te creëren in je eigen woonkamer of tuin. Ook hoopt de organisatie dat mensen door het hele land zelf een pinkstervuurtje aansteken.

Beeld: ANP

Wil jij meer lezen over deze thuispakketten en pinkstervuurtjes? Lees dan het artikel van Daniëlle, die dit helemaal voor jou uitlegt!

 

Geschreven door

Else Marie

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡