Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Geen bijbaan door de lockdown? 6 tips om alsnog geld te verdienen!

21 december 2021 · Leestijd 2 min

Kun jij door de lockdown niet aan de slag bij je bijbaan? Super balen! Daarom bedacht BEAM 6 manieren om tóch nog geld te verdienen (en niet volledig blut 2022 in te gaan 😅).

1. Verkoop je kleding

Spit eens nauwkeurig door je kleding- en schoenenkast heen en vraag jezelf af wat eigenlijk wel weg kan. Verkoop dit door aan vrienden, broertjes/zusjes of via een app online. Toch weer leuk wat euro’s gescoord!

2. Groene vingers

Best een kans dat jouw ouders bezig zijn om de tuin winterklaar te maken. Dus: pak die snoeischaar over, bescherm plantenbakken tegen de kou en hark de bruine blaadjes op de grond op. Daar hebben pa en ma wel een zakcentje voor over, toch?

3. Uitlaatservice

Wonen er hondenbezitters in jouw flat, straat of wijk? Gooi een briefje bij hen door de brievenbus en bied jezelf aan als ‘hondenuitlater’! Buurman blij, hond blij, jij blij.

4. Kerstbomen sjouwen

Oké, hiervoor moet je wel op zoek naar mensen die nu NOG STEEDS GEEN BOOM in huis hebben. De vraag is of je daar überhaupt vrienden mee wil worden (oké, grapje natuurlijk). Bied jouw hulp en spierballen aan om de mooiste overgebleven kerstboom naar het juiste adres te slepen. Extra loon voor degene die ‘m vervolgens ook nog mooi versiert!

5. Babysitten

Veel ouders van jonge kinderen kunnen in deze lockdown wel wat tijd voor zichzelf gebruiken. Ga daarom babysitten! Zo word je slapend rijk (als je de kinderen het slaap-gedeelte laat doen, in ieder geval).

6. Oliebollen bakken

Zet de pan met olie maar op het vuur en accepteer alvast dat je haar de komende drie weken stinkt. Het is tijd om oliebollen te bakken! Wie wordt er nou niet blij van zo’n vette hap, vlak voor Oud & Nieuw? Bouw een leuk standje voor de deur, zorg dat er poedersuiker in overvloed is en you’re good to go. 

Laat ons weten hoe het gaat via Insta DM (@eobeam). SUCCES!

COLUMN: God heeft ook corona

Lees ook over:

COLUMN: God heeft ook corona

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡