Ga naar submenu Ga naar zoekveld

GASTCOLUMN: Van God hoeven we niets bijzonders te kunnen

12 januari 2019 · Leestijd 3 min

Eigenlijk is mijn leven heel gewoon: afgelopen jaar heb ik mijn VWO-examen gehaald, nu geniet ik van mijn tussenjaar en in september ga ik studeren. Ik zit bijna elke zondag in de kerk en doe op zaterdagavond iets leuks met vrienden. Gewoon hè? 2018 was ook best een gewoon jaar en 2019 wordt waarschijnlijk net zo gewoon.

De kans is groot dat je de afgelopen maand zo vaak het kerstverhaal hebt moeten horen dat het ondertussen je neus uitkomt, dus ik zal je de details besparen en alleen over Maria schrijven. Maria was een gewoon meisje, ze woonde gewoon bij haar ouders in een hutje en was gewoon verloofd met Jozef. Ze heeft geen wereldreis gemaakt, het wereldrecord vuurspuwen niet verbroken en ze was geen onderdeel van een of andere koninklijke familie. Gewoon hè?

En toch koos God Maria als moeder van Zijn Zoon (joh, echt?). In Gods ogen was Maria blijkbaar heel bijzonder, Hij koos Maria niet voor niets. Het enige wat Maria hoefde te doen was vertrouwen op God. Het is vast niet altijd makkelijk geweest om moeder van Jezus te zijn (alleen al de bevalling in de stal), maar Maria liet haar vertrouwen in God niet los. Ook niet toen haar dorpsgenoten over haar roddelden, omdat ze zwanger was en niet getrouwd, of toen ze haar eigen Zoon niet begreep (Lukas 2:48-51).

We mogen gewoon zijn wie we zijn, want God heeft ons allemaal bijzonder gemaakt.

Wat ik hier eigenlijk mee wil zeggen is dat ik denk dat we met zijn allen wat meer mogen inzien dat we allemaal bijzonder zijn. Voor God hoeven we geen ingewikkelde stukken op de piano te spelen, we hoeven niet naar de universiteit en we hoeven geen profvoetballer te worden. We mogen gewoon zijn wie we zijn, want God heeft ons allemaal bijzonder gemaakt. Als iedereen hetzelfde was, zou de wereld een grote, saaie boel zijn, toch?

Ik ben bijzonder, omdat ik het liefst twee verschillende sokken draag. Jij bent misschien wel bijzonder omdat je vloeiend Chinees spreekt, omdat je heel goed kan schaken of omdat je altijd voor anderen klaarstaat. We hebben allemaal ons eigen talent van God gekregen, laten we 2019 gebruiken om iets met dat talent te doen (iemand een idee voor mijn twee-verschillende-sokken-talent?).

En het allerbelangrijkste: laten we alsjeblieft niet vergeten dat we allemaal goed genoeg zijn voor God en dat we niks aan onszelf hoeven te veranderen. Want wij zijn bijzonder, ik ben bijzonder, jij bent bijzonder. Gewoon hè?

Geschreven door

Britney

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡