Ga naar submenu Ga naar zoekveld

GASTCOLUMN: Van 40 dagen vasten naar Opstanding

19 april 2019 · Leestijd 3 min

Misschien lag je focus de afgelopen veertig dagen op het veroveren van alle witte paaseitjes in huis, voordat je broer ook maar de kans had er eentje op te eten. Of misschien werd je elke ochtend wakker met weer een super inspirerend appje van BEAM. Of misschien ben je bij je oma langs geweest om haar uit te nodigen voor het Paasontbijt. Hoe dan ook, je bent vast op de een of andere manier bezig geweest met Pasen.

Pasen was voor mij altijd het feest van eieren zoeken met mijn neefjes en nichtjes, gezellig samen eten met mijn familie en een extra vrije dag van school. O ja, Jezus stond ook nog op uit de dood. Dit jaar wil ik de volgorde liever andersom. Met Pasen vier ik feest, want Jezus is opgestaan uit de dood. O ja, ik ga ook eieren zoeken met mijn neefjes en nichtjes, eten met mijn familie en ik ben een extra dagje vrij.

Om dat te bereiken heb ik voor het eerst meegedaan met de Veertigdagentijd. Ik heb veertig dagen gevast van Instagram en koekjes en in de plaats daarvoor was ik van plan alle gebeden op te schrijven die God beantwoordde. Dat laatste is een beetje mislukt. In plaats van te overleggen met God riep ik de hele tijd heel hard wat ik wilde, zodat Hij me dat dan kon geven en ik weer iets aan mijn lijstje toe kon voegen. Na een paar weken heb ik dat lijstje dus maar uit mijn geheugen gewist en ben ik meer tijd aan God gaan besteden door boeken over Hem te lezen en christelijke filmpjes te kijken op YouTube.

Ik ben dit jaar meer met Pasen bezig geweest dan andere jaren

Ook dat is lang niet elke dag gelukt, maar doordat ik zes dagen per week Instagram en koekjes heb laten staan, heb ik God wel anders ervaren. De zondag werd ineens een echte feestdag (want wie wil er nou niet urenlang door Instagram scrollen en tegelijkertijd koekjes eten) en dat is precies waar de zondag voor bedoeld is, toch?

Op het moment dat ik dit schrijf moet ik nog een week wachten op Pasen. Ik ben dit jaar meer met het feest bezig geweest dan andere jaren en ik hoop dat ik Pasen straks net zo bijzonder vind als de zondagen. Dat Pasen voor mij weer het feest wordt van de opstanding van Jezus, want dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait. O ja, ik ga ook uitgebreid alle stories over het paasontbijt checken en ik neem een extra koekje (of twee, of drie). Op Jezus!

Geschreven door

Britney

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡