Ga naar submenu Ga naar zoekveld

GASTCOLUMN: Rihanna op de EO-Jongerendag?!

24 mei 2019 Leestijd 3 min

Dit zou een hele enthousiaste (dat is gelukt) column moeten worden, waarin ik vertel dat ik al jaren als eerste mijn ticket voor de EO-jongerendag bestel en dat ik de nachtjes aftel tot de grote dag ein-de-lijk is aangebroken (iets minder goed gelukt). De waarheid is namelijk dat ik nog maar 茅茅n keer eerder op de EO-jongerendag ben geweest en dat dat ook nog eens zeven jaar geleden is.

Ik kan me die eerste (en enige) EO-jongerendag nog wel goed herinneren. Met een auto vol personen reden we vanuit Zeeland helemaal naar het Gelredome, waar we op de tribune zaten en vol verbazing keken, luisterden en ervaarden. Aan het einde van de middag moesten we alweer terug naar huis en onderweg hebben we gegeten bij McDonalds. Terwijl we op de tribune zaten werd het nummer ‘Diamonds’ van Rihanna afgespeeld en degene die naast mij zat begon te stuiteren op haar stoel, omdat ze dacht dat Rihanna zou komen optreden. Uiteraard gebeurde dat niet, maar we moeten nog steeds lachen als we het hier over hebben.

Ondertussen ben ik zeven jaar verder en is de EO-jongerendag verplaatst naar Ahoy, te ver is dus geen goede smoes meer. Geen tijd ook niet, want ik heb een tussenjaar en kan mijn tijd tot op zekere hoogte zelf indelen. Toevallig had ik in een oude sok onder mijn bed nog €12,50 aan muntjes zitten en dat was precies genoeg voor een veldticket. Die heb ik dan ook maar meteen besteld, voor het geval ik me later zou bedenken.

Tot in Ahoy!

Een tijdje geleden viste ik het programmaboekje van zeven jaar geleden met het thema ‘Can you hear me?’ uit een doos met bewaarde spullen en meteen werd ik weer net zo enthousiast als toen. Ik weet dat Rihanna niet komt, maar gelukkig vind ik Tauren Wells, I Am They en Hillsong Young & Free nog veel leuker.

Deze keer gaan we met de bus in plaats van met de auto en we gaan zeker weten niet aan het einde van de middag weg. Mijn BEAM-trui ligt al weken klaar en ik beloof plechtig dat ik vanaf nu elk jaar als eerste mijn tickets voor de EO-jongerendag bestel en de nachtjes af zal tellen tot de grote dag ein-de-lijk is aangebroken. Dan ga ik nu vast een lijstje maken met alles wat ik mee ga nemen, want het is al bijna zover. Ik zie je in Ahoy!

Geschreven door

Britney

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕