Ga naar submenu Ga naar zoekveld

GASTCOLUMN: Mijn plekje in deze grote wereld

11 januari 2016 Leestijd 3 min

Bijna ben ik klaar met mijn studie. Nog een paar maanden en dan zit het erop... Wat een heerlijk idee! Maar tegelijk voel ik mij er ook wel eens onzeker bij. Want wat moet ik daarna gaan doen?

Waar moet ik heen? Toen ik begon aan mijn opleiding dacht ik dat ik het wel zou gaan ontdekken. God zou het me vast een keer duidelijk maken. Misschien zou ik wel mee gaan varen op zo'n evangelisatieschip. Zou ik een prachtige pastorale organisatie oprichten. Of zou ik met een zonnepaneel op mijn rolstoel over de Afrikaanse vlaktes hobbelen en daar mensen gaan helpen. Ik weet het, niet heel praktisch, maar ik droom(de) soms nou eenmaal groot!

Maar nu ik bijna afstudeer, is het er nog niet echt duidelijker op geworden. God heeft me, naar mijn weten, niet naar een bepaalde plek geroepen. Ik heb mijn plekje in deze grote wereld nog steeds niet echt ontdekt. En dus ben ik nu zoekend, afwegend en stapje voor stapje vooruit aan het kijken naar volgend jaar.

Afgelopen week kwam ik een quote tegen, waardoor ik er wat anders tegenaan ging kijken. Een uitspraak van een oudere dame die terugkeek op haar leven en zei: 'God does not call us to a place, He calls us to Himself'.
God roept ons niet naar een plaats, Hij roept ons naar Zichzelf.

En ineens werd het me duidelijk.

God roept ons niet naar een bepaalde plaats, een speciale taak, een concreet toekomstplaatje. Ja, soms hoor ik wel verhalen van mensen die een concrete roeping hebben gekregen. Maar dat is uiteindelijk niet waar het om draait in het leven. Naar God toegroeien, steeds meer verbonden zijn met Jezus, d谩t is mijn roeping.

Krijg ik daarmee duidelijk wat ik moet kiezen, waar ik naartoe moet gaan? Nou, nee. Er komen alleen maar meer opties bij lijkt het wel. Want in hoeveel dingen kan God mij wel niet naar Hem toe doen groeien?

Misschien daagt God mij juist uit om niet te wachten op een richtingwijzer, maar om z茅lf te kiezen. Vraagt Hij mij: Hoe heb Ik jou gemaakt, Marieke? Wat past bij jou? En hoe kun je daarmee iets laten zien van Mijn grootheid Misschien daagt Hij mij uit om Hem te vertrouwen. Te vertrouwen dat wat ik ook kies: Hij leidt mij naar mijn Doel.

I'll get there.

Marieke Veening (21) studeert Godsdienst Pastoraal Werk, zit vanwege een lichamelijke beperking in een rolstoel en bekijkt dingen graag op een positieve manier.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕