Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Fotograaf Marijn verkozen tot BEAM'er van het Jaar

27 mei 2018 · Leestijd 3 min

DE BEAM’ER VAN HET JAAR IS MARIJN! Ze heeft een tussenjaar genomen om een fotoserie te maken van kinderen met kanker, lees hier hoe dit precies zit. Met de titel BEAM’er van het Jaar nog maar net op zak zat ze vanmorgen alweer in het ziekenhuis voor een fotosessie. Naast een stopcontact zittend – want haar telefoon was leeg - in een ziekenhuisgang bellen we haar op.

BEAM organiseert voor het derde jaar op rij de BEAM Awards. Een prijs voor de meest inspirerende jongere van Nederland die aan de hand van nominaties wordt geselecteerd en door stemmen wordt gekozen. Dit jaar stonden Marijn, Bas en Jeanne op het podium tijdens de EO-Jongerendag waar Joram de winnaar onthulde.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Hoe voelde je je tijdens de EO-Jongerendag?
“s Ochtends thuis was ik echt heel zenuwachtig, maar gelukkig werd het snel minder. Op het terrein buiten het stadion konden mensen hun stem nog snel uitbrengen en stond er een gigantische banner met onze hoofden erop. Het voelde ergens heel ongemakkelijk om er langs te lopen en ergens ook heel cool. Toen ik tussen de bezoekrers liep werd ik voor mijn gevoel wat langer aangestaard dan normaal en zeiden mensen ‘Hey Marijn’ terwijl ik ze nog nooit had gesproken. Een super gekke ervaring. 

Samen met Jeanne en Bas ben ik backstage gegaan. Het was super gezellig, er was geen sprake van concurrentie. Binnenkort willen we zelfs afspreken om koffie te drinken, want we leren veel van elkaar en ik heb de banner met onze hoofden mee naar huis, dus dan kan ik Bas en Jeanne mooi hun hoofd teruggeven.”

buiten_stemmen_BEAM_AWARDS

En toen zei Joram opeens jouw naam!
“Het leek een uur te duren voordat Joram eindelijk onthulde wie de winnaar was. Ik vind het een ontzettend compliment voor mijn project Stoute Cellen. Het ontroerde me ook echt dat mensen die buiten stemden zelfs vakjes bijtekenden om er een kruisje in te kunnen zetten. Toen ik de bokaal eenmaal vast had, die nu trouwens helemaal onder de vette zweetvingerafdrukken zit, dacht ik: deze laat ik nooit meer los!"

Gaan we nog van je horen?
“Mensen kunnen mijn project blijven volgen op Facebook. Ook heb ik maart 2019 een expositie gepland waar ik mijn foto’s tentoonstel. Ondanks dat weet ik nu al bijna zeker dat ik ook na deze expositie nog verder ga met deze fotoserie. Ik wil genoeg tijd hebben voor elk kind en prachtige, waardevolle foto’s maken. Ik zal jullie op de hoogte houden!”

BEAM wil iedereen die genomineerd en gestemd heeft van harte bedanken! Meer EO-Jongerendag terugkijken? Dat kan HIER!

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡