Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Fitness: ijdelheid of tempel onderhouden?

10 februari 2017 · Leestijd 2 min

Er is niets nieuws onder de zon. Ook niet op fitnessgebied. #summerbody #gains #fitboy #workouttransformations; haal de hashtags weg en je zit in de tijd van het Nieuwe Testament. Trainen voor een mooi lichaam gebeurde toen ook, voornamelijk door mannen in een gymnasium. En fun fact: dat deden ze daar naakt.

Er is niets nieuws onder de zon. Ook niet op fitnessgebied. #summerbody #gains #fitboy #workouttransformations; haal de hashtags weg en je zit in de tijd van het Nieuwe Testament. Trainen voor een mooi lichaam gebeurde toen ook, voornamelijk door mannen in een gymnasium. En fun fact: dat deden ze naakt.

IJdel
Een obsessie met het lichaam is van alle tijden. En ieder mens weet dat dit zinloos is, want ‘schoonheid vergaat’. Of nou ja, helemaal zinloos is het volgens de Bijbel niet. In 1 Timoteüs 4:8 staat: ‘Oefening van het lichaam heeft wel enig nut, maar het nut van een vroom leven is grenzeloos, omdat het een belofte inhoudt voor dit leven en het leven dat komen gaat.’

Lekkere hobby
En als fitness je hobby is? Super chill voor je! Ontspanning en een fit lichaam in één klap (of beter gezegd: in heel vaak opdrukken, squatten, lungen etc. etc.). Helemaal niks mis mee. Voor deze hobby geldt net als voor andere dingen, de volgende tekst uit 1 Korinthe 6:12: ’U zegt: ‘Alles is mij toegestaan.’ Maar niet alles is goed voor u. Zeker, alles is mij toegestaan, maar ik mag me door niets laten beheersen.’ Tempel
En voor de types die de sportschool diep, diep haten? Snap ik! Het stinkt er! Maar zoek dan een andere manier om in beweging te komen. Het kan God geen reet kan schelen of je strakke billen hebt, maar Hij vraagt wél dat we goed voor ons lichaam zorgen. Je lichaam wordt in de 1 Korinthe 6 zelfs vergeleken met een tempel. Je mag er niet respectloos mee omgaan. Je mag er niet boos op zijn omdat het een dikke of ielige tempel is vergeleken met iemand anders. ‘U bent gekocht en betaald, dus bewijs God eer met uw lichaam.’ Deze zin staat in hetzelfde hoofdstuk, en dat zijn me nog eens #fitnessgoals.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡