Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De broers Feliciano en Illaijh zijn op weg naar de voetbaltop en jij kunt ze volgen

29 juni 2020 · Leestijd 2 min

Net als heel veel jongens en meisjes dromen Feliciano (15) en Illaijh (13) om profvoetballer te worden. Ze spelen in de jeugd van ADO den Haag en Feyenoord en zijn begonnen aan hun lange weg naar de top. In de EO-podcast ‘De Fragiele Droom’ volg je Feliciano en Illaijh thuis, in de kleedkamer en op het veld.

Presentator Thomas van Veen laat in ‘De Fragiele Droom’ zien wat er allemaal op je af komt wanneer je op jonge leeftijd bij een profclub speelt. Mogen Feliciano en Illaijh na dit seizoen bij hun club blijven? Wat voor impact heeft voetbal in hun leven? En hoe combineren de broers school en voetbal? Allemaal vragen die voorbijkomen in de EO-Podcast.

(De tekst gaat onder de foto verder)

afbeelding

In gesprek met EO-Visie vertelt Thomas over de bijzondere tijd toen hij de broers in voetbalseizoen 2018-2019 en 2019-2020 volgde. “De kans is groter dat je als jeugdspeler het profvoetbal niet haalt. Wanneer je op jonge leeftijd wordt weggestuurd, doet dat iets met je. Je hebt immers jarenlang voor voetbal geleefd. Daarom wil ik in deze podcast laten horen hoe het dagelijks leven van zo’n talent eruitziet.”

De Fragiele Droom bestaat uit vijf afleveringen en elke vrijdag komt er een nieuwe aflevering beschikbaar. Je kunt ze hier luisteren.

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wist je dat BEAM een eigen podcast heeft? Zo kun je bijvoorbeeld alle preken van de BEAM Kerkdiensten terugluisteren! Check het hier!

Beeld: Willem Jan de Bruin

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡