Ga naar submenu Ga naar zoekveld

FC Twente-speler Danilo Pereira da Silva: 'Ik dank God elke dag!'

10 september 2020 · Leestijd 2 min

Voor iedereen die Danilo nog niet kent; Danilo kwam in 2017 vanuit Brazilië naar Nederland om te voetballen bij Jong Ajax en maakt dit jaar zijn debuut bij FC Twente. In een interview met Ajaxshowtime is de 20-jarige openhartig over zijn geloof.

Vroeger had hij het niet makkelijk: “Ik kom van niks, en dat zal ik nooit vergeten.” Als hij nu teruggaat naar Brazilië zoekt hij zijn vrienden op om barbecues te organiseren. “We genieten van de dingen waar we vroegen de middelen niet voor hadden. Ik dank God elke dag, want hij geeft me kracht om mijn mannetje te staan.”

Zijn persoonlijke relatie met God geeft hem vertrouwen in zichzelf en in de toekomst. “Van mijn moeder moest ik een plan hebben voor de toekomst, als het me niet zou lukken om profvoetballer te worden. Dat plan had ik niet, want ik geloofde dat God me zou helpen als ik daarnaast ook hard zou werken.”

“Naast hard werken, moet je ook geluk hebben en geen blessures oplopen,” zegt Danilo. “God helpt mij hierbij.”

Wil je meer van Danilo zien? Laatst heeft hij samen met mede-voetballer David Neres een welkomslied gemaakt voor de nieuwe aanwinst van Ajax, Antony Matheus dos Santos: ‘Bem-vindo Antony’. Check hem hieronder!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het hele interview met Danilo in Ajaxshowtime is hier te lezen.

Geschreven door

Engeline

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡