Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Faye Bezemer (17) speelt rebelse Lana in GTST

19 maart 2018 · Leestijd 4 min

Faye Bezemer (17) speelt sinds december 2017 in Goede Tijden, Slechte Tijden de rol van Lana, een rebelse tiener. Faye vertelt hoe zij in deze acteerwereld verzeild raakte.

Op welke manier ben je in de acteerwereld terechtgekomen?

Faye Bezemer : “Ik had altijd al de droom om te gaan acteren. Op mijn elfde nam ik toneellessen bij de plaatselijke theatergroep en vanaf dat moment heb ik mij bij alle castingbureaus ingeschreven. Deze bureaus zorgden ervoor dat ik audities kon gaan doen. Mijn allereerste acteerlessen waren bij een theaterschool in mijn stad. Hier deed ik veel improvisatieoefeningen: het leren reageren op elkaar en het creatief denken. Ik wilde zoveel mogelijk acteren, dat was heerlijk.”

Waarom GTST en hoe ben je hierbij terecht gekomen?

Faye Bezemer : “Kemna Casting belde mij op of ik auditie wilde komen doen voor de rol van Lana. Ik was meteen super enthousiast en wilde hier hard mijn best voor doen. Toen ik de rol kreeg in GTST kreeg, was iedereen om mij heen blij voor mij." 

Als klein meisje had ik nooit durven dromen om in GTST te mogen spelen

Hoe is het om op 17-jarige leeftijd in GTST te mogen spelen?

Faye Bezemer : “Het is echt onwerkelijk. Op dit moment ben ik de jongste in de cast. Dat is best raar. Met oudere collega’s werken kan soms anders zijn dan met mensen van mijn eigen leeftijd. Er wordt niet anders met mij omgegaan door de cast, ik ben een lid en hoor erbij. Als klein meisje had ik nooit durven dromen om in GTST te mogen spelen. Ik keek toen erg op tegen Robin Martens. Ook daarom vind ik het geweldig om hier te zijn.”

Hoe voelt het om in een rol te kruipen waarin je deels Faye Bezemer kunt zijn?

Faye Bezemer : “Het is fijn dat ik mij comfortabel kan voelen in de kleding die ik in het dagelijkse leven ook zou dragen. Sommige keuzes die Lana maakt, zouden zo mijn keuzes kunnen zijn en in andere keuzes kan ik mezelf niet herkennen. Gelukkig kan ik dat soort dingen dus loslaten als ik op een set sta. Mensen denken soms dat ik net als Lana drink en rook, maar dat doe ik helemaal niet, haha. Dat is wel grappig.”

Faye_bezemer_in_goede_tijden_slechte_tijden

Je zit op de middelbare school en doet gymnasium 5. Hoe combineer je school en werk?

Faye Bezemer : “Meestal heb ik drie tot vier draaidagen per week. Een dag ervan repeteer ik en andere dagen kunnen studio-opnames of thuis voorbereidingen zijn. Aan school moet ik hard werken. Ik mis veel lessen en dat betekent dat ik soms moet rennen om het bij te kunnen houden. De afspraak met school is dat ik alle toetsen en opdrachten op dezelfde tijden moet maken en inleveren als de rest van de klas. School zorgt ervoor dat ik veel vrij kan krijgen. De afspraak is wel dat ik overal mijn best voor doe.”

Wat is volgens jou het grootste verschil tussen jou en je klasgenoten?

Faye Bezemer : “Een groot verschil tussen mij en mijn klasgenoten is dat ik al aan het werk ben en dus wat serieuzer bezig ben met de toekomst. Ik kan niet vijf dagen per week op school zitten en een beetje keten.”

Als je graag iets wil, dan moet je ervoor vechten want dat is het zeker waard

Wat wil je uitstralen naar de mensen om je heen?

Faye Bezemer : “Ik wil zoveel mogelijk acteren, omdat ik dat heel leuk vind om te doen. Ik wil mensen inspireren en laten zien dat ze hun passie moeten volgen en dat je daar gelukkig van wordt. Zelf word ik elke dag blij van acteren. Als je iets graag wil, dan moet je ervoor vechten want dat is het zeker waard.”

Hoe zie jij je toekomst voor je?

Faye Bezemer : “Ik wil na mijn gymnasiumdiploma naar de toneelschool. Misschien wil ik op een dag toneellessen gaan geven. Mensen die dezelfde droom hebben wil ik daarbij helpen. Natuurlijk wil ik vooral nog zoveel mogelijk blijven acteren.”

Fotograaf: Geert de Lange

Geschreven door

Jade

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡