Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Everdien (24) verloor haar broertje door een ongeluk: "Met mijn trouwjurk liep ik over de begraafplaats"

2 september 2020 Leestijd 3 min

Everdiens (24) enige broertje kwam bijna vier jaar geleden samen met zijn beste vriend door een ernstig ongeluk om het leven. "Ik geloof niet dat er een goede reden is voor de dood van Albert, maar ik geloof wel dat God iets negatiefs tot iets positiefs kan keren."

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat Albert was overleden?

"Het was een bizarre avond, het leek wel hel. Ik zat in de kroeg met een vriendinnetje, het was heel gezellig. Wij hadden al wel gehoord dat er die avond een ongeluk was gebeurd in het dorp. Maar omdat de achternaam die genoemd werd niet juist was, had ik nooit de link gelegd met mijn broertje Albert en zijn beste vriend."

Ongeveer een uur na het ongeluk wordt Everdien in de kroeg gebeld door haar vader en hij vertelt dat Albert een ongeluk heeft gehad. "Ik zocht een rustig plekje op, maar toen had ik opeens mijn oom aan de telefoon. Mijn vader trok het niet meer. Hij is heel sterk dus toen wist ik: dit is foute boel." Everdien fietst naar huis en wordt daar opgevangen door haar oom. "Hij zei: 'Het is helemaal mis, Albert is onder de trein gekomen.' Dat kan niet, was mijn eerste reactie. Albert pleegt geen zelfmoord. Toen zei mijn oom: 'Zo is het niet gegaan, hij is met de auto onder een trein gekomen.'"

Op welke momenten mis je Albert?

"Het gemis zal altijd blijven. Vooral op speciale dagen denk ik: 'Was hij nog maar hier.’ Een paar maanden geleden ben ik getrouwd. Albert was vast heel trots geweest. Toen mijn man mij kwam ophalen, zijn we eerst naar het graf van Albert gegaan om daar bloemen neer te leggen. Met mijn trouwjurk liep ik over de begraafplaats. Zulke momenten zijn moeilijk."

Lees hele verhaal bij onze collega's van Ik Mis Je

Heb je vragen over zelfdoding of wil je praten over zelfmoordgedachten? Dat kan anoniem via de chat op www.113.nl of bel 113 (gebruikelijke telefoonkosten) of 0800-0113 (gratis)

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕