Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Even geen coronanieuws: dit gebeurt er nog meer!

17 maart 2020 · Leestijd 3 min

Waar je ook kijkt - op tv, in de krant, online of langs de weg - het coronavirus is trending topic. Aan de ene kant is het goed dat veel mensen bewust gaan nadenken over dit onbekende virus, maar het zorgt er ook voor dat ander nieuws een beetje ondergesneeuwd raakt. Daarom vind je hieronder de nieuwste nieuwtjes die je misschien nog niet voorbij zag komen.

afbeelding

Prachtig lenteweer

Normaal gesproken hét onderwerp bij een bezoek aan de kapper, tandarts of dokter. Laten we niet vergeten hoe prachtig het weer de komende dagen is. Na een aantal verschrikkelijk natte weken met storm, wind en hagel, is het nu prachtig lenteweer. Hoewel de temperatuur geleidelijk zal dalen, blijft het zo goed als droog. Heerlijk toch?!

De (groene) wind van voren

Steenkool was jarenlang dé energiebron voor Nederland. Maar afgelopen week is bekendgemaakt dat er vorig jaar meer energie is opgewekt door windmolens. Zo’n 22 miljard kilowattuur! Terwijl steenkool voor ‘slechts’ 17 miljard kilowattuur heeft gezorgd. Groene energiebronnen worden dus steeds belangrijker voor stroom in onze huizen. Meer lezen over duurzaamheid? Vraag een gratis proefnummer aan van het BEAM Magazine ‘We love earth’.

afbeelding

Brand op Lesbos

Een jong meisje is afgelopen maandag omgekomen bij een brand op Lesbos. In het grootste vluchtelingenkamp op het Griekse eiland gingen twee wooncontainers in vlammen op. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Het eiland kampt met veel te veel vluchtelingen, die door de oorlog in Syrië niet langer thuis konden blijven. Het kamp is geschikt voor 3000 mensen, maar er leven op dit moment zo’n 19.400 vluchtelingen. Bid je mee voor een oplossing?

Altijd prijs

Een 91-jarige vrouw heeft tachtig jaar na het oplossen van een puzzel, de hoofdprijs in ontvangst genomen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er in de krant een rebus geplaatst, met een dure muziekspeler als hoofdprijs. Bij het opruimen van haar huis vond ze de oplossing - die ze als klein meisje had ontrafeld - en stuurde het alsnog op. Uit de archieven bleek dat er, door de oorlog, geen prijzen waren uitgereikt, dus kreeg ze alsnog een prijs voor de juiste oplossing.

afbeelding

Dode Zeerollen blijken nep

Een flinke klap voor Het Bijbelmuseum in de Amerikaanse hoofdstad Washington. De Dode Zeerollen - de meest waardevolle voorwerpen in het museum - blijken niet echt te zijn. De Dode Zeerollen komen uit de derde eeuw na Christus en vertellen verhalen uit het Oude Testament. Er zijn maar een paar van deze stukken gevonden in grotten bij de Dode Zee in Israël, wat ze gewild maken onder fraudeurs. De Dode Zeerollen van Het Bijbelmuseum komen waarschijnlijk van de zwarte markt. Een knap kunstje namaak werk, helaas…

En ondertussen zitten we ook nog middenin de veertigdagentijd. Daarom eet Kyara 9 dagen niks. Haar verhaal lees je hier!

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡