Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Esther (17) zoekt (christelijke) muziekliefhebbers: “Als ik zelf mijn gevoel niet kan omschrijven, kan een lied dat wel”

24 februari 2021 · Leestijd 3 min

Voor Esther (17) is het muziek dat haar met God verbindt. Nu zoekt ze ook verbinding met andere christelijke tieners die dit met haar delen. Ze deed een oproepje via Vrome Vrienden om mensen te vinden met wie ze liedjes en gedachten uit kan wisselen.

In september 2019 heeft Esther een bewuste keuze voor God gemaakt en zich laten dopen. “Ik werd in de tweede klas gepest omdat ik nieuw was en daarom een buitenbeentje. Ik voelde me in die tijd zelfs door vriendinnen niet begrepen. Met mijn moeder ben ik toen gaan bidden, en dat heeft me zoveel rust gebracht. Toen heb ik God echt heel dichtbij gevoeld.”

Zingend door het leven

Wanneer Esther God ook voelt, is tijdens het zingen. Sinds haar dertiende mag ze dit talent ook inzetten in haar kerk. “In het begin vond ik dat heel spannend en was ik vaak zenuwachtig. Na een tijdje leerde ik mezelf te zijn op het podium en vanuit mijn hart te zingen. Vooral nu kun je snel afgeleid worden door de camera’s, maar ik bedenk me altijd dat ik dit voor God doe en voor hem maakt het niet uit hoe ik hem aanbid, als het maar uit mijn hart komt.”

Artikel gaat verder onder foto

afbeelding

De magie van muziek

“Ook thuis zing ik veel, en luister ik vaak naar worshipmuziek. Ik vind het soms lastig om te omschrijven hoe ik me voel, dan helpt het heel erg als een lied dat wel kan. Dat is ook het mooie van muziek: het is iets dat bij iedereen binnenkomt, of je er nou toestemming voor geeft of niet. Een nummer dat ik de laatste tijd vaak luister is ‘Graves into Gardens’ van Elevation Worship.”

I searched the world But it couldn't fill me Man's empty praise And treasures that fade Are never enough
Graves into Gardens – Elevation Worship

Gezocht!

Nu zoekt Esther naar anderen van haar leeftijd die door muziek meer met God bezig willen zijn. “Ik denk dat er veel meer tieners zijn die van muziek houden en de kerk heel erg missen. Daarnaast heeft iedereen lekker veel tijd, omdat we toch thuis zitten. Daarom ben ik op zoek naar een vriend of vriendin die het ziet zitten om liedjes uit te wisselen die veel voor diegene betekenen, of om samen een liedje te schrijven.”

Ben jij net als Esther op zoek naar christelijke vrienden? Meld je dan hier aan voor Vrome Vrienden. Wie weet nemen wij dan contact met je op en kun je net zo'n oproepje doen als Esther.

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡