Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Esther (29) was verslaafd aan alcohol en sigaretten

1 februari 2021 · Leestijd 2 min

'Jij? Een alcoholist? Dat had ik echt nóóit achter jou gezocht.’ Toen de 29-jarige Esther ten Hove op Instagram (@soberinlife) met haar alcoholverslaving uit de kast kwam, stroomden de verbaasde reacties binnen. “Doordeweeks dronk ik niet, maar als ik dronk, kon ik niet meer stoppen.”

Esther zocht altijd al de grenzen op. “Ik haalde vaak kattenkwaad uit en blowde weleens. Alcohol drinken begon al heel vroeg en was gewoon lachen met vriendinnen. Maar uiteindelijk merkte ik dat ik er heel moeilijk mee kon stoppen. Drinken gaf me een lekker gevoel en dat wilde ik niet kwijtraken. Ik hoorde altijd bij de zittenblijvers op een feestje. Als er alcohol was, werd ik dronken. Er zat geen rem op. Als mijn ouders er iets van zeiden, kwam er onenigheid. Ik dacht: doe even normaal, er is niks mis met mij.”

Na een paar glazen was ik dat onrustige gevoel kwijt

Hoe ouder Esther wordt, hoe moeilijker haar alcoholprobleem voor haar te rijmen valt. “Doordeweeks dronk ik nooit, omdat ik mijn baan daarvoor te belangrijk vond. Maar als ik dronk, dronk ik veel. Ik voelde altijd een soort onrust. Na een paar glazen wijn was ik dat gevoel kwijt. Als ik ‘even’ een wijntje in de stad ging doen, kwam ik om vier uur ’s nachts dronken thuis. Ik had er geen controle over. Helemaal stoppen met alcohol durfde ik niet. Dan zou ik te veel opvallen en mijn keuze aan iedereen moeten uitleggen. Dat was mijn grootste angst.”

Weten hoe Esther van haar verslavingsproblemen afkwam?
Lees het volledige interview bij onze collega's van Eva

Geschreven door

Charlotte van Egmond

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡