Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Esther (20): “Gaan alle mensen die niet geloven naar de hel?”

15 oktober 2020 · Leestijd 4 min

Ruim 250 jongeren vormen samen de BEAM Helpdesk. Via WhatsApp geven zij advies aan Esther (20). “Soms kijk ik om me heen en zie ik zoveel mooie mensen. Ook genoeg mensen die goede dingen doen voor de wereld. Dan vraag ik me af: ‘Wat zou er met hen gebeuren?’ Ik weet zeker dat iedereen die in God gelooft eeuwig leven heeft, maar hoe zit dat met alle ongelovige mensen? Gaan zij allemaal verloren of is er misschien een tussenweg?” Hieronder zie je het advies dat jullie Esther gaven: wie weet heb je er zelf ook nog wat aan!

Het advies

Sigrid (14): “Ik denk dat we deze vraag beter aan God kunnen stellen. Ik geloof zeker dat God niet alleen naar iemands geloof kijkt, maar ook naar iemands daden. Als iemand niet gelooft, maar wel altijd heel goed voor anderen is, denk ik dat Hij diegene nog een kans geeft. Uiteindelijk gaat het er namelijk om dat je je geloof toepast, dus niet alleen maar gelooft.”

Estefania (18): “Alle mensen die niet geloven, gaan naar de hel. Het maakt God niet uit of je een goed of slecht mens bent; het gaat Hem uitsluitend om jouw geloof in hem. Met goede daden kom je niet heel ver, je doet hoe dan ook een keer iets zondigs. Het klinkt heel radicaal, maar er is geen tussenweg. Alleen - en echt alleen - Jezus is de weg, de waarheid en het leven.”

Ilse (13): “Ik denk dat je jouw vriend of vriendin het best kan helpen door over het geloof te vertellen. Dan heeft diegene in ieder geval de keuze om voor Jezus te kiezen. Als hij of zij niks weet over het geloof, heeft hij of zij namelijk ook geen keuze. Dus ook al vind je het misschien ongemakkelijk, spannend of raar: het is denk ik het beste om je vriend of vriendin over het geloof te vertellen.”

Naomi (24): “Iemand heeft ooit Matteüs 25:31-46 aan me uitgelegd: Jezus brengt alle volken samen, maar de gelovigen hoeven niet voor Zijn troon te komen, omdat Jezus al voor hen heeft gepleit. De volken in dit bijbeldeel zijn dus de overige mensen, de ongelovigen. Deze zal Hij dan scheiden in schapen en bokken. De schapen zijn de niet-gelovigen die wel goede dingen hebben gedaan (Matteüs 25:34-39). Zij zijn gezegend en hebben deel aan het koninkrijk. De bokken zijn de ongelovigen die niet omkeken naar hun naasten. Zij zullen geen toegang hebben tot het koninkrijk. Het geeft mij rust te weten dat God het goede niet als minder of waardeloos ziet, als dat gedaan wordt door mensen die Hem niet kennen.”

Ciel (20): “Dit is een vraag die niemand kan beantwoorden. Wij zijn niet de persoon die hierover kan oordelen. God - en alleen God - beslist hierover. Je kan hier wel voor bidden, maar er is geen antwoord te geven.”

Joshua (16): “Ik denk dat er een bepaalde periode is waarin je als ongelovige een tweede kans kan verdienen. Ik denk dan niet aan karma, maar aan een ander concept. God gaf Adam en Eva ook een tweede kans toen ze van de verboden vruchten aten in de Hof van Eden. Ik vergelijk de Hof van Eden met de hemel en denk daarom dus dat er een soort tweede kans is.”

Het blijft een lastige vraag. Dat is ook te zien in de Denkstof-video over dit onderwerp. Bekijk ‘m hieronder:

 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Engeline

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡