Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ervaren worshipleader Mack Brock gaat solo

22 september 2018 · Leestijd 2 min

Mack Brock is 15(!) jaar lang worshipleader geweest bij onder andere Elevation Music, de bekende worshipband van Elevation Church in Charlotte, North Carolina. Mack had het idee dat God hem na al deze goede jaren vroeg hiermee te stoppen, maar had geen idee wat hij daarna zou gaan doen. Deze week publiceert hij zijn eerste solo-album met de titel Greater Things. Hoe is dit ontstaan en wat kunnen we verwachten?

Wat Mack Brock hoop dat mensen meenemen als ze naar zijn album luisteren, dat vroeg The Christian Beat interviewer aan hem. Mack: “God is trouw! Het is de basis van het christelijk geloof, maar toch kunnen we het makkelijk vergeten. Onze angst, stress en moeilijkheden kunnen ons afleiden van zijn goedheid en trouw. We moeten onszelf dagelijks herinneren aan wie Hij is.”

“Into Dust was het meest lastige nummer om te schrijven. We hadden hem helemaal opgenomen in de studio toen we erachter kwamen dat we nog steeds niet tevreden waren. We hebben het herschreven en nu ben ik erg tevreden. Het was een heel gevecht wel.”

LIVE: Into Dust

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Waarom nu een solo-carrière?

“In mijn gebed merkte ik dat God mijn periode bij Elevation Worship wilde beëindigen. Het was een strijd met God en de toekomst die ontzettend onzeker leek. God was geduldig, juist op de moeilijke moment.”

Veel van deze gebeurtenissen en momenten hoor je terug op het album ‘Greater Things’. Mack is echt een man van de kerk, dus dit album is pure worship die best wel eens in de kerk liturgie zou kunnen belanden.

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Op de hoogte blijven van nieuwe christelijke muziek en artiesten? Volg ons via Spotify!

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡