Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Topwetenschapper Erik Scherder op podium EO-Jongerendag

12 mei 2023 · Leestijd 2 min

Je staat er waarschijnlijk niet altijd bij stil, maar er gebeurt van alles in je hoofd. Je hersenen zijn continue aan het werk! Dat zie niet, maar gelukkig is daar Erik Scherder, dé breinprofessor van Nederland. En… hij is erbij op de EO-Jongerendag om je te vertellen dat jij – ja jij! – het ultieme pioniersbrein hebt!

Erik Scherder ken je natuurlijk van tv. Als het over onze hersenen gaat, is hij nooit ver weg. Dat is niet zo gek, want hij weet er echt heel veel vanaf. Je kent Erik misschien ook van het Ommetje, de campagne die oproep om elke dag een kleine wandeling te maken. Dat heeft heel wat mensen door de coronapandemie gesleept.

Op het podium van de EO-Jongerendag komt professor Scherder ons uitleggen wat er in je hoofd gebeurt als je pioniert, oftewel aan nieuwe dingen begint. Waarom is dat soms lastig? Hoe houd je het vol? En: hoe verzin je nieuwe ideeën? Misschien dat jij vooral zit met dat laatste: je wil heus wel pionieren, maar wat ga je doen? Erik Scherder heeft goed nieuws voor je, want volgens hem heeft iedereen ideeën. De truc is alleen om ze naar boven te halen en ook daarbij gaat hij helpen.

Erik heeft er heel veel zin in en wij ook! Bereid je voor op een hilarische maar ook super leerzame masterclass hersenwetenschap! En… hij neemt iets mee naar het podium om precies uit te leggen hoe het zit in ons hoofd. Dat wordt tof!

Haal hier je tickets voor de EO-Jongerendag 2024

Haal hier je tickets voor de EO-Jongerendag 2024

In een wereld waarin vooral slecht nieuws de aandacht krijgt, ontdek je op de EO-Jongerendag (opnieuw) wat het goede nieuws van Jezus is en hoe dat je leven op z’n kop kan zetten!

Haal hier je tickets!

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡