Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Er komt nog een nieuw album van Kinga Bán

10 mei 2019 · Leestijd 2 min

Afgelopen maandag overleed zangeres Kinga Bán. Haar muziek bereikt duizenden harten. Vriend en producer Niek Smelt maakte op Groot Nieuws Radio bekend dat er nog één album van Kinga zal uitkomen.

Op de dag van haar overlijden kwam het album dat Kinga met haar kinderen maakte uit. ‘Wij. Samen!’ is een kinder-cd met zes nummers. Kinga had de cd een paar weken geleden via haar Instagram aangekondigd. Het is een vrolijk maar emotioneel album. Zo zingen Kinga’s kinderen Ike (11) Liva (9) en Kene (7) in het nummer ‘Nog steeds’:

“Ik hoor je stem nog steeds
Ik voel je kus nog op mijn wang
Ik voel je armen om me heen
Zo heerlijk zacht en warm”

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Nu blijkt dat ‘Wij. Samen!’ niet Kinga’s laatste album is. Niek Smelt, een producent en vriend van Kinga, vertelde bij Groot Nieuws Radio dat Kinga aan nog een album werkte.

“Alle lead vocals van Kinga zijn al helemaal opgenomen. Dat was de wens van haar man, laten we daar mee beginnen. Dat is achteraf een goeie keuze geweest. We hebben nu negen nieuwe liedjes klaarliggen waarvan alle opnames van de zang klaar zijn. Het is ongekend mooi. Nu gaan we daar alles omheen bouwen: alle bandopnames, alle backings en instrumentale solo’s. Een hele eer, een mooie taak om te doen”

Het wordt een hoopvol album, met ‘opnieuw geboren worden’ als hoofdthema. Een boodschap die hopelijk troost kan bieden, ook in tijden van rouw en gemis.

Lees ook: 7x mooiste liedjes met Kinga Bán ♥

Beeld: Facebook Kinga Bán

Geschreven door

Iris

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡