Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Er is een Nederlandse versie van The Bible Project!

3 mei 2018 · Leestijd 3 min

Bijbellezen is voor sommigen van ons natuurlijk ontzettend moeilijk, onduidelijk en soms gewoonweg saai. Maar gelukkig zijn er altijd mensen die ons een handje willen helpen.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Een aantal jaar geleden werd The Bible Project (Het Bijbel Project) opgezet, onze redder in nood. Maar tot noch toe was het altijd alleen maar in de Engelse variant. Vrienden en huisgenoten Timothy Mackie en Jonathan Collins besloten in 2014 een nieuw concept op te starten. Samen begonnen ze video’s te maken waarin ze zo simpel en duidelijk mogelijk verschillende bijbelboeken uitlegden. Sinds ongeveer een jaar worden de video’s ook in Nederland enorm veel bekeken.

Timothy en Jonathan hadden voornamelijk als doel om de nieuwe generatie te benaderen, zodat ook zij de bijbel zouden lezen. Of, in dit geval: kijken. De vrienden begrijpen zelf ook dat de bijbel een moeilijk boek is. In hun introductie-video leggen ze uit dat je snel kunt verdwalen in de bijbel, en dat doen we allemaal wel eens. Ondanks de duidelijke, bondige uitleg is de Engelse bijbeltaal in de video’s niet voor iedereen even makkelijk en zijn de verhalen daardoor alsnog vrij ingewikkeld om te volgen. 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Maar niet getreurd! De EO heeft besloten om soortgelijke video’s te maken in het Nederlands: Het Bijbel project. De video’s zijn aangeleverd door een Amerikaanse animatie-studio en leggen haarfijn uit hoe alle verhalen in elkaar zitten. De verhalen zelf worden ingesproken door Joram en Tom Herlaar. Hoewel het project is opgekocht van de Engelse variant, zijn de beelden een stuk kleurrijker en iets anders dan die van Timothy en Jonathan. Maar beiden zijn ze globaal en overzichtelijk.

In eerste instantie is ook de Nederlandse variant bedoeld voor jongeren, maar ook voor volwassenen is het fijn om te kijken. Niet alle bijbelboeken zijn nog gepubliceerd, maar wij zijn nu al helemaal om! Naast de bijbelboeken worden er in het Bijbel Project ook verschillende thema’s aangekaart zoals bijvoorbeeld heiligheid. Dus mocht je liever een film kijken dan een boek openslaan, dan is dit de absolute uitkomst voor jou.

Wil je meer over de bijbel weten of wil je hulp bij het bijbellezen? Kijk dan ook eens naar onze Bible Guide!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡