Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Emmi-Heléna: “Ik ben veel verloren, maar heb God teruggekregen!”

21 februari 2020 · Leestijd 4 min

Emmi-Heléna (22) ging op zoek naar het geloof. Een zoektocht waarin ze veel heeft verloren maar ook iets geweldigs voor heeft teruggekregen: een leven met Jezus! Ze vertelt hoe deze tocht verliep:

“Ongeveer drie jaar geleden kwam ik in contact met mijn buurmeisje, een gelovig meisje. Ik was nieuwsgierig naar het geloof en begon vragen aan haar te stellen. Ik vroeg me af in wat zij precies geloofde en wie God voor haar was. Ik had heel veel vragen en merkte dat ik me steeds meer aangetrokken voelde tot God, dat ik Hem steeds beter leerde kennen. Toen begon dus mijn eigen zoektocht naar het geloof!”

Begin van de zoektocht

"Het geloof voelde onbekend maar tegelijkertijd erg vertrouwd. Het was een gevoel wat in me plaatsnam maar wat ik niet goed kon verklaren. Een veilig gevoel met de drang meer te willen weten. Ik kreeg tegelijkertijd een soort rust over me heen wat ik nog nooit eerder zo ervaren had. Maar deze rust was God voor mij. De rust om in alle chaos pas op de plaats te mogen maken en te durven vertrouwen op Gods goedheid en machtigheid. God was en is voor mij rust en kalmte in de storm en chaos van alledag. Een veilige haven waar ik mag aanmeren en tot bedaren mag komen. Waar ik mag bij tanken en mag leren over hem en over mezelf."

Verliezen

“In mijn zoektocht naar Hem heb ik veel moeten laten vallen. Als eerste moest ik stoppen met mijn studie omdat ik te veel last had van angstaanvallen. Ik ging mijn vrienden steeds minder zien en had überhaupt veel minder sociaal contact. Overal werden deuren dicht gedaan, maar er was één deur die opende en dat was direct de juiste. God stak zijn handen naar me uit en Jezus' gaf me een leven vol liefde en genade. Deze dingen brachten me dichter bij God. Ik denk dat het verlies nodig was om God te kunnen leren kennen en al mijn aandacht te vestigen op hem. Uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat ik God heb leren kennen.”

afbeelding

Een nieuw persoon

“Na mijn bekering ben ik heel erg veranderd. Voorheen was ik veel oppervlakkiger, ik leefde op de automatische piloot. Ik dacht niet over het leven na en ik zag de zin van het leven niet zo goed in. Ik wist niet wat mijn doel was of de reden van mijn bestaan. Vandaag de dag is dat heel anders: ik ben veel bewuster bezig met wat Gods plan voor mijn leven is. Welke richting heeft Hij voor mij uitgestippeld? Dat hoop ik langzamerhand te ontdekken. Ik ben steeds sneller dankbaar voor de kleine dingen in het leven. Ik waardeer het als bijvoorbeeld de zon schijnt of als ik een wandeling kan maken. God heeft mij laten zien dat ook de kleine dingen in het leven van waarde zijn. Dat het niet altijd om de grote dingen draait, iets waar ik eerder wel altijd van uitging.”

God laat zien dat ook kleine dingen in het leven van waarde zijn

“God is voor mij vooral hoop en vertrouwen. Hoe je leven ook loopt - ook al raak je zoals ik eerst alles kwijt - je blijft niet met lege handen achter. Het komt goed. Vroeg of laat krijg je er iets voor terug, maar dan moet je het wel eerst kunnen zien en het ook echt willen ontvangen. Je moet ervoor openstaan en daarbij je eigen verwachtingen aan de kant zetten. Ik had zelf ook een heleboel verwachtingen. Maar uiteindelijk heb je daar niet echt iets aan, want God heeft een plan voor jou. Een prachtig plan dat al is uitgestippeld voordat je wordt geboren! Daar mag je op vertrouwen."

Wil je nog meer lezen over jongeren die voor goed kiezen?

Geraldine koos opnieuw voor Jezus: "Ik dacht dat christenen losers waren"

Geschreven door

Maike

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡