Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Emma speelt vrouwelijke Jezus op Goede Vrijdag

11 maart 2020 · Leestijd 2 min

In het Belgische Ieper wordt al voor de negende keer een Passietocht georganiseerd voor christenen uit verschillende kerkstromingen. Tijdens zo’n tocht kunnen deelnemers het lijden en sterven van Jezus op Goede Vrijdag herdenken. Dit jaar speelt de twintigjarige Emma de rol van Jezus. “Als mensen problemen hebben met een vrouwelijke Jezus, probeer ik dat zo goed mogelijk uit te leggen.” vertelt ze in een interview met het Belgische Nieuwsblad.

afbeelding

Emma speelde al eens Judas, een priester en een verkoper tijdens de Passietocht. Nu bereid ze zich voor de rol van Jezus. Ze krijgt bijvoorbeeld tips over hoe ze het kruis kan tillen en hoe ze de rol zo geloofwaardig mogelijk kan spelen. Ze denkt dat een vrouwelijke, jonge Jezus toegankelijker wordt voor de toeschouwers.

Emma is Jezus natuurlijk niet, ze speelt een rol.
 

Coördinator van de Passietocht, Hans Debel, vertelt tegen Nieuwsblad dat geslacht helemaal niet uitmaakt. “Als we het goed vinden om iemand zonder baard en oosters uiterlijk de rol van Jezus te geven, dan moet een vrouw naar mijn idee ook kunnen.” Hij vindt dat de christelijke wereld erg veranderd en wil laten zien dat vrouwen een gelijkwaardige plaats hebben in de kerkgemeenschap. Een vrouwelijke Jezus moet naar zijn idee gewoon kunnen.

afbeelding

Wat vind jij: een vrouwelijke Jezus moet gewoon kunnen of ligt dit toch gevoelig? Laat het ons weten via Whatsapp!

Bron: Nieuwsblad.be

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡