Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elvira gebruikt quarantaine om gitaar te leren spelen: “Om straks liedjes te spelen in de klas.”

1 april 2020 · Leestijd 3 min

Om het coronavirus tegen te gaan zijn alle scholen en restaurants gesloten. Heel veel mensen komen thuis te zitten en gaan zich op een gegeven moment vervelen. Zo ook Elvira, maar zij heeft gelukkig een leuke oplossing bedacht om zichzelf toch een beetje te vermaken. Ze wil namelijk al een tijdje gitaar leren spelen en gaat er tijdens de quarantaine mee aan de slag.

“Vlak voordat alle scholen dichtgingen, werkte ik als invaller in een kleuterklas. Ik ben bezig met het afronden van mijn opleiding, maar werk daarnaast al zo’n 3 a 5 dagen in de week als invalleerkracht op de basisschool. Toen de scholen verplicht dicht moesten, kwam thuis te zitten. Ik had eerst wel wat te doen voor mijn opleiding, maar langzamerhand merkte ik wel dat de verveling aan het toeslaan was.”

Aan de slag

"Al voor een lange tijd ben ik van plan om gitaar te gaan spelen en het mezelf aan te leren. Een tijdje geleden heb ik een gitaar gekocht, maar ik heb nu pas de tijd om er echt mee aan de slag te gaan. Ik wil de extra tijd die ik nu heb goed benutten en ervoor zorgen dat ik straks een aantal liedjes kan spelen. Ik volg gitaarlessen via internet en mijn moeder die vroeger zelf gitaar heeft gespeeld, helpt me als ik het even niet weet."

Practise makes perfect

"Er zijn een aantal liedjes die ik graag wil spelen als deze periode voorbij is: tien liedjes in totaal. De liedjes die ik heb uitgekozen, zijn vooral de bekende kinderliedjes zoals: Lees je bijbel, bid elke dag. Als ik ze kan spelen, wil ik graag mijn gitaar gebruiken tijdens het liedjes zingen in de klas, zo kunnen de kinderen ook makkelijker mee doen. Mijn doel is om 3 x 5 min per dag te oefenen. De snaren doen soms enorm pijn aan mijn vingers maar ik moet nu even doorpakken als ik het echt wil leren. Nu heb ik de tijd ervoor, straks begint school wel weer en dan heb ik een stuk minder tijd om te oefenen." 

Zit jij thuis en verveel jij je enorm? Klik hier voor Jurjen ten Brinke zijn thuisblijftips! 

Geschreven door

Maike

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡