Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Else: “Roddelen doe ik de komende 40 dagen niet”

8 maart 2019 · Leestijd 3 min

De veertigdagentijd is weer aangebroken! Tijd om te vasten. Wij vroegen BEAM’ers op welke bijzondere manier zij deze veertig dagen door willen komen. Else (14) vertelt over haar plan om te vasten van roddelen.

“Ik ga vasten van roddelen. Onbewust praat ik best vaak op een negatieve manier over anderen. Vaak gaat het over de kleding, het haar of een karaktereigenschap van iemand. Zonder er al te veel over na te denken, zeg ik van alles over mensen zonder dat ik het echt wil zeggen. Een lekkere manier om je hart even te kunnen luchten. Doordat ik mij niet bewust ben van het feit dat ik aan het roddelen ben, voel ik mij ook eigenlijk nooit schuldig. Daar wil ik bewust van worden. Het is niet goed om slecht te praten over anderen. Ik vind het dan ook vervelend dat het zo makkelijk gaat voor mij.”

Waarom vasten van roddelen?

“Afgelopen weekend las ik Efeziërs 4 : 29. Hier staat dat je geen slechte woorden over een ander mag spreken. Daarom wil ik niet meer roddelen. Dat de Bijbel zegt dat ik niet mag roddelen vond ik echt een eyeopener. Ik weet dat het niet goed is, maar er staat letterlijk dat God het liever niet heeft. Dat ik dit las was voor mij de druppel, ik moet stoppen met roddelen.

Hoe ga je het aanpakken?

Mijn uiteindelijke doel is dat ik helemaal niet meer over anderen praat op een negatieve manier. Het lijkt me een goed begin om eerst deze veertig dagen door te komen. Samen met een vriendin ben ik deze challenge aangegaan. Zo kunnen we elkaar controleren en zorgen dat we niet roddelen. We werken met een puntensysteem, je leert iets niet in een dag af, helaas. Elke keer als we roddelen of iets naars over een ander zeggen krijg je een punt erbij. Uiteindelijk is het de bedoeling zo weinig mogelijk punten te hebben. Helaas heb ik al een punt achter mijn naam staan. De eerste dag ging ik al meteen de mist in, maar ik hoop dat ik het steeds beter ga doen.

Ik wil meer gaan leven zoals Jezus dat deed. Niet roddelen is daar een belangrijk onderdeel van. Door niet negatief over anderen te praten, wil ik anderen het goede voorbeeld geven. Zo gaan er steeds minder mensen roddelen. Ik denk dat het goed is om op zo’n manier anders te zijn dan anderen, om zo de liefde van God te laten zien."

Ga jij ook vasten? En wil je elke dag een inspirerend appje ontvangen? App dan nu ‘INSPIRATIE AAN’ naar 06 83673700. Voeg het nummer ook toe aan je contactenlijst. HIER vindt je meer informatie.

Geschreven door

Ivanne

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡