Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elly & Rikkert nemen online afscheid: “We hebben ons vak altijd met liefde uitgeoefend.”

24 april 2020 · Leestijd 3 min

Dit voorjaar stonden de laatste concerten van Elly en Rikkert Zuiderveld gepland, de weder opvoering van hun afscheidstour ‘Mooi geweest’. Vanwege Rikkerts gezondheid zit het verplaatsen naar het najaar er niet in. Daarom komen ze 15 mei met een online afscheidsconcert vanuit theater Veluvine in Nunspeet.

Rikkert is al een tijdje ziek, op de vraag hoe het met hem gaat antwoordt hij: “Het kan beter. Ik heb veel last van duizeligheid, dus alles gaat minder snel als normaal. Er komt geen duidelijkheid uit de verschillende onderzoeken die er zijn gedaan, dus ik hoor bij die 15 procent waarvan de dokters niet weten wat er aan de hand is. Ik heb het er niet heel moeilijk mee, hoor. Er zijn ergere dingen.”

Afzeggen

Mede door Rikkert zijn gezondheid lukt het voor Elly en Rikkert niet om hun tour af te maken. “De tour was al af, maar de concerten van dit voorjaar waren een weder opvoering. Er was een grote belangstelling van mensen voor meer optredens. Maar we vonden het te riskant om de tour uit te stellen tot het najaar. Je wil niet dat medemuzikanten en theaters extra kosten krijgen bij het annuleren van de shows. Zeker niet nu ze het al zo zwaar hebben vanwege de crisis,” onderbouwt Rikkert.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Afscheidsconcert

Nu geven ze een afscheidsconcert online, iets wat ze nog nooit eerder hebben gedaan. “Ik zie ertegenop maar het lijkt me ook leuk. Het is fijn om de mensen die een kaartje gekocht hebben alsnog iets te kunnen bieden. Anders stop je met zo’n raar gevoel. Spelen voor een lege zaal zal wel vreemd zijn. We houden van het contact met het publiek en hebben altijd wat zaallicht aan, zodat je mensen blij ziet zijn, of juist verveeld ziet zijn, of elkaars hand ziet vastpakken. Dat is mooi om te zien. Het is anders dan normaal, ook het afscheid zal anders zijn. Tijdens de afscheidstour spraken we na afloop met mensen in de foyer, dat was heel warm, en maakte ons blij. Helaas zit dat er nu niet in.”

“We hebben ons vak altijd met liefde uitgeoefend, net zoals verplegers en schilders dat doen. Daar zijn wij dankbaar voor, en het is mooi om die dankbaarheid ook bij het publiek te zien.”

Wil jij het hele interview lezen, klik dan hier!

Geschreven door

Maike

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡